En Sıcak Konular

Tehlike sınırda

4 Haziran 2015 08:24 tsi
Tehlike sınırda
Suriye'de, çatışmalar havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye sınırında yoğunlaştı.

“Şimdiki hedefimiz Türkiye sınırındaki Azez ve Kürt bölgesi Afrin” diyen DAEŞ, Halep’in kuzeyinde birçok köyü ele geçirdi. Çok sayıda Suriyeli sınıra yığılırken dün 350 kişinin geçişine izin verildi.

Suriye'de, çatışmalar havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye sınırında yoğunlaştı. Rejim ve birbirine karşı mücadele eden muhalif gruplar, sınırda hakimiyeti ele geçirerek iç kesimlere gidecek lojistik yardımları ve ikmal yollarını keserek güçlenmeyi hedefliyor. Terör örgütü DAEŞ, Halep’in kuzeyindeki kırsal bölgede, yani Türkiye sınırına doğru ilerliyor. Bölgedeki saldırılarını 27 Mayıs'ta başlatan terör örgütü, buradaki kritik bir kasabayı ve birçok köyü ele geçirdi. Köyleri DAEŞ tarafından ele geçirilen binlerce sivil Türkiye sınırına akın etti. Nisan ayından bu yana geçişlere kapatılan Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçme şansı bulamayan Suriyeliler sınır hattındaki köylerde kamp kurdu.

ŞANLIURFA VALİSİ AÇIKLADI

Ancak dün Suriye’nin Haseki kenti yakınlarında YPG ile DAEŞ güçleri arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırına gelen ve birkaç gündür bekleyen 350 Suriyelinin geçişine izin verildi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırındaki 5 Suriye köyünün boşaltıldığını ifade etti. Bu arada DAEŞ, bundan sonraki hedefinin önce Halep’in Türkiye sınırında yer alan Azez ilçesi, sonrasında ise Afrin Kürt bölgesi olduğunu açıkladı. PYD’nin kontrolündeki Afrin bölgesi Kanton komutanı ise DAEŞ’in Kobani’de uğradığı hezimeti tekrar yaşayacağını belirtti.

Esad’ı Rusya da terk etti

Rus ve Fransız kaynaklara göre ABD-İran yakınlaşmasından rahatsız olan ve Şam yönetiminin cephede aldığı son yenilgileri gören Rus lideri Putin, Esad’ı terk etti. Moskova’daki Domodedovo Havaalanı'nı kullanan İlyuşin uçakları Rus, Belarus ve Özbek vatandaşları tahliye için Lazkiye’ye bir hava köprüsü kurdu. Rusya’nın Tartus üssü Lazkiye’ye yakın mesafede. Rus askeri uzmanı Anatoli Neisman’a göre üs boşaltılacak. Rusya’nın Esad’sız bir Baas rejimi düşündüğü ifade ediliyor.

DAEŞ'in öldürdüğü 50 kişi Türkmen!

Terör örgütü DAEŞ’in hafta başında Irak’ın Samarra kentindeki Es-Sirsar bölgesinde düzenlediği intihar saldırısında hayatını kaybeden 50 kişinin Türkmen olduğu ortaya çıktı.
DAEŞ’le savaşmak için federal polis bünyesinde Samarra’da görev alan Telaferli polisleri hedef alan bomba yüklü tankın kullanıldığı terör saldırısında 100 kişi de yaralandı.  

Kilit nokta 'Sülük Kasabası'

Son günlerde DAEŞ ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı yer, Türkiye sınırının yanı başındaki Suriye'nin Rasulayn ile Telabyad ilçesinin tam orta noktasında yer alan Sülük Kasabası oldu. Rasulayn PYD'nin, Telabyad ise DAEŞ’in denetiminde bulunuyor.

Akşam




Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,011 µs