En Sıcak Konular

Perinçek'ten şok Hakkari adayı açıklaması

3 Haziran 2015 17:35 tsi
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HDP'ye katılan Vatan Partisi Hakkari adayı Namık Ereli hakkında konuştu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, paritlerinin Hakkari mitinginin ardından HDP'ye geçen Hakkari adayının silah zoruyla istifa ettirildiğini iddia etti.

Perinçek, "Türk milletine çağrı yapıyoruz; HDP'ye verilen oylar, bölünmeye, iç karışıklığa, iç çatışmalara, ayrışmalara kavgalara, kanlı senaryoya verilen oydur" dedi.

Partisinin mitingine katılmak üzere Trabzon'a gelen Perinçek, Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Perinçek, Yüksekova'da Türk bayrağı ile miting yapan tek parti olduklarını ileri sürdü.

Yüksekova'ya uçakla indiklerinde bir polis memurunun, "Türk bayrağıyla miting yapacakmışsınız. Türk bayrağı açacakmışsınız" dediğini iddia eden Perinçek, "Bu bir Yüksekova olayı olgusu ve orada Vatan Partisi, Türk bayrağıyla miting yapan tek partidir. Trabzon, Edirne, Tekirdağ, Artvin neyse Yüksekova'da odur ama bir Amerikan yasağını çiğnediğimiz için boğuşa boğuşa o mitingi yapabildik ve sonuçları da son derece tarihi, önemlidir"  değerlendirmesinde bulundu.

"PKK'LILAR BENİ TEHDİT EDİYOR" DİYORDU

Mitingin ardından Hakkari'de 1'inci sıra milletvekili adayları Namık Ereli'nin silahla ve zorbalıkla tehdit edildiğini belirten Perinçek, şöyle devam etti:

"Mitingden yarım saat sonra bir bakıyoruz, internette bizim Hakkari 1. sıra adayımız istifa etmiş ve HDP'ye geçmiş. Öğreniyoruz, silah zoruyla istifa ettiriliyor, zaten 15-20 gündür Namık Ereli arkadaşımız, 'PKK'lılar beni tehdit ediyor' diyordu. 'Halk mahkemesine geleceksin, orada seni yargılayacağız, kurşuna dizileceksiniz, ailen, hiç kimse burada barınamayacak istifa et' şeklinde sürekli tehditler vardı. Şimdi ben halkımıza şu soruyu soracağım. Eşkiyayı, silahla tehdit yapan, silah kullanan teröristi nasıl Meclise sokacaksınız. HDP'yi el birliğiyle kucaklayarak önümüzde sistemin merkezine oturtmak isteyenleri buradan protesto ediyorum. Bir terör örgütünü, siyasetin merkezine oturtuyorsunuz. Önümüzdeki dönem de Meclisin merkezine oturtuyorsunuz, Amerikan planı olduğu için."

"Bütün milletimizi uyarıyorum, HDP'ye verilen oylar teröre verilen oydur" ifadesini kullanan Perinçek, "Bir terör örgütü nasıl Amerika merkezli, güdümlü sistem tarafından siyasetin merkezine oturtuluyor, Meclise sokuluyor? Hükümet kurulmada anahtar roller verilmek isteniyor. İşte dün bir tanesi yaşandı. Böyle seçim olur mu? tabancayı dayayacaksın şakağına 'istifa et' diyeceksin. Kaldı ki o istifa geçersiz. Biliyorsunuz listeler kesinleştikten sonra ölüm dışında listelerde bir değişiklik olmuyor ama olsun propaganda yapılacak, reklam yapılacak. Türk bayrağı dalgalandı ya onu nasıl silecekler, beceremediler, önleyemediler" diye konuştu.

Perinçek, Hakkari Valisi’nin, "Buraya gelmeyin. Can güvenliğinizi sağlayamayız" dediğini iddia ederek, Vali ve  Yüksekova Kaymakamı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"PKK’nın Meclise girmesi ve yüzde 10 barajını aşmasının, Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir tehdit olduğunu" belirten Perinçek, "Türk milletine çağrı yapıyoruz; HDP'ye verilen oylar, bölünmeye, iç karışıklığa, iç çatışmalara, ayrışmalara kavgalara, kanlı senaryoya verilen oydur" dedi.

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,799 µs