En Sıcak Konular

Market tuzakları

3 Haziran 2015 14:56 tsi
Market tuzakları Alışveriş için neredeyse her gün girip çıktığımız marketlerde sizi ne gibi tehlikeler bekliyor, bilmek ister misiniz?

Süt ürünleri reyonunda indirimli ürünlerin son kullanma tarihleri genelde yaklaşmış olur. Miktarı kısa sürede tüketebileceğinizden fazlaysa, birkaç gün sonra atmak zorunda kalacağınız bir ürüne para vermeyin. Unutmayın, marketlerde ambalajlanan ürünlerin son kullanma tarihi satılana kadar değiştirilebilir!

Kahvaltıda yemek için yüksek lifli gevrek arıyorsunuz. İçindekilere bakın, selüloz var mı? Lif için koyuyorlar ama bildiğiniz ağaçtır.


Pazardan ve marketten sebze-meyve aldıktan sonra mutlaka iyice yıkayın. Sadece 0.00002 oranında tarım ilacı kontrolünden geçiyorlar.


Marketten veya pazardan aldığınız sebzelerin depolama ve nakliye süreci var. İlk 24 saat yüzde 20 C vitamini ve yüzde 60 protein kaybına uğruyorlar.

Bir gıda sadece doğal ve şeker ilavaesiz yazdığı için sağlıklı hale gelmiyor. Mısır şurubu, katkı maddeleri, koruyucular ve doğal özdeş ama doğal olmayan tatlandırıcılar içeren bu gıdaları doğal diye satabilmeleri mevzuattaki açık ama bu açık bizi zehirliyor.


Soğuk ve fermente et ürünlerine dikkat etmek gerek. İçlerine ne katılırsa katılsın, son ürün boyanarak ortaya çıktığı için, esas rengin farkında değiliz. Bazen küflenmiş etler tekrar taze etlerle karıştırılabilir veya yüzde 100 dana olması gereken ürünlere MDM adı verilen büyün tavuk kıyması konulabilir


Her ne Kadar Sağlık Bakanlığı bu konuda denetimi sıkı tutmaya çalışsada, merdiven altı üreticiler veya bilinmedik markalar büyük tehlike barındırıyor. Soğuk etler zaten sağlık için kısmi tehdit oluşturuyor, bir de bunları katkı maddeleriyle düşünsenize... Bilmediğiniz markanın ürününü asla almayın.


Journal of Marketing'de yayınlanan araştırmaya göre şeffaf ambalajlı abur cuburlar yarı şeffaf / opak olanlara göre yüzde 58 daha fazla çekici görünüyor. Şeffaf ambalajlı atıştırmalıklardan uzak durun.

GQ Türkiye 

Bu haber 1,458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,457 µs