En Sıcak Konular

Salihi: IŞİD kesinlikle Irak'ı bölme projesidir

3 Haziran 2015 14:45 tsi
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, IŞİD'in Irak'ı bölme projesi olduğunu söyledi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, terör örgütü IŞİD'in Irak'ı bölme projesi olduğunu söyleyen "IŞİD, Irak'ı bölme planını gerçekleştiriyor. Şii, Kürt ve Sünni coğrafyayı belirlemek için ortaya çıktı" dedi.

Salihi, partisinin Kerkük'teki başkanlık binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

IŞİD'in Irak'ı bölme planının bir parçası olduğunu belirten Salihi, "IŞİD Irak'ı bölme planını gerçekleştiriyor. Şii, Kürt ve Sünni coğrafyayı belirlemek için ortaya çıktı. Türkmen ve diğer azınlık grupların coğrafyasını silmek istiyorlar.IŞİD kesinlikle Irak'ı bölme projesidir. Terörist örgüt, işlediği cinayetlerle Irak'ı bölüyor. Bu yüzden ülkedeki tüm siyasi taraflar, ülkenin bölünmesiyle ilgili tutumlarını netleştirmelidir" diye konuştu.

"KERKÜK'TEKİ ŞARTLAR DEĞİŞTİ"

Salihi, daha önce talep ettikleri Kerkük'ün "özel federe bölge" olması yönündeki taleplerinin de günümüz şartlarında gerçekçi olmadığına vurgu yaparak, "Kerkük özel bir federe bölge olacaksa, gerçek anlamda normalleştirilmelidir. Bunun altını çizerek söylüyorum. Kerkük'ün özel federe olmasını talep edenler, bunun hangi şartlar altında gerçekleşeceğini de düşünmelidir. Kerkük, daha önce uygulanan Araplaştırma ve bugün uygulanan Kürtleştirme politikalarının terk edilmesinden sonra böyle bir öneri sunulabilir. Biz de düşüncemizi o zaman ifade ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

Enbar vilayetine bağlı Tertar bölgesinde 48 Türkmen polisin öldürüldüğü aktaran Salihi, olayın arkasında kötü niyet olduğunu ve Irak hükümetinin soruşturma açması gerektiğini belirterek, "Bomba ve patlayıcı yüklü zırhlı araç, bir alayın içine girmeyi nasıl başarıyor? Bunun aydınlatılmasını istiyoruz. Bu olaydan ihanet kokusu geliyor" ifadelerini kullandı.

IŞİD ile mücadelede Türkmen subay ve askerlerin Irak ordusu ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde ülkenin her yerinde savaştığını hatırlatan Salihi, bu güçlerin kendi bölgeleri olan Beşir, Tazehurmatu ve Talafer'de gerekeni yapmaya çalıştığını dile getirdi.

Salihi, IŞİD'in kontrolündeki Türkmen yerleşim yerlerinin bir an önce kurtarılması için girişimde bulunulması çağrısında bulundu.

 
 

Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,609 µs