En Sıcak Konular

Zirve Yayınevi davasında savunmalar alınıyor

3 Haziran 2015 14:34 tsi
Malatya'daki yayınevi cinayetleriyle ilgili davanın bugünkü duruşmasında mahkeme sanıkların savunmalarını almaya başladı

Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 105. duruşmasında, tutuksuz sanık Adil Akçay, esas hakkındaki savunmasına başladı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar emekli albay Mehmet Ülger, binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Adil Akçay, Adem Gedik, Murat Göktürk, Mehmet Çolak ve Abdullah Atılgan ile adli kontrol kararıyla elektronik kelepçe takılan sanıklardan Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım hazır bulundu.

Duruşmaya, Zirve Yayınevinde 8 yıl önce öldürülen 3 kişiden biri olan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanne Geske ve kızı Miryam Geske de katıldı. Elektronik kelepçe takılan sanıklardan Hamit Çeker'in Elbistan Adliyesinden, Cuma Özdemir'in ise Darende Adliyesinden video konferans sistemiyle dahil olduğu duruşmada, müdafi ve müdahil avukatlar da yer aldı.

Sanıklardan Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım ve Cuma Özdemir, esas hakkındaki savunmalarını hazırlayamadıkları gerekçesiyle ek süre talebinde bulunarak, adli kontrol kararlarının alanının genişletilmesini istedi. Hamit Çeker ise esas hakkındaki savunmasını hazırladığını ve yazılı olarak mahkemeye göndereceğini söyledi.

Tutuksuz sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım 7 Haziran genel seçimlerinde oy kullanmak için mahkeme heyetinden izin çıkarılmasını talep etti.

Adil Akçay ile Adem Gedik esas hakkındaki savunmalarını hazırladıklarını, Haydar Yeşil, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Ruhi Abat ve Mehmet Çolak de çeşitli sebeplerle esas hakkındaki savunmalarını hazırlayamadıklarını belirterek, ek süre istedi.



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,028 µs