En Sıcak Konular

Türkiye'den Arnavutluk ordusuna yardım

3 Haziran 2015 13:43 tsi
Türkiye ile Arnavutluk arasındaki Mali ve Askeri İşbirliği Anlaşması kapsamında, TSK tarafından Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine 27 adet askeri araç hibe edildi.

Türkiye ile Arnavutluk arasındaki Mali ve Askeri İşbirliği Anlaşması kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine 27 adet askeri araç hibe edildi.
 
Savunma Bakanlığı'nda yapılan törene, Arnavutluk Savunma Bakanı Mimi Kodheli, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Türkiye’nin Tiran Askeri Ataşesi Albay Nizamettin Doğar, askeri ve diğer yetkililer katıldı.
 
Arnavutluk Savunma Bakanı Kodheli, burada yaptığı konuşmada, TSK'nın Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine her yıl belirli aralıkla farklı askeri malzeme ve teçhizat yardımında bulunduğunu belirterek, yapılan araç yardımının  Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri için ''anlamlı'' biryardım olduğunu vurguladı.
 
Dünyada artan radikalizmin önüne geçebilmek için ikili işbirliğinin önemine dikkati çeken Kodheli, Türkiye ile ilişkilerinin bölgesel değil küresel öneme sahip olduğunu kaydetti.
 
Büyükelçi Bayraktar da TSK'nın gerek NATO çatısı altında gerekse de ikili düzeyde Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri ile yakın işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.
 
Bayraktar, ''İki ülke arasındaki askeri işbirliğinin hukuki sürecini oluşturan Askeri ve Mali İşbirliği Anlaşması ile Nakli Uygulama Protokolünün 2010-2013 yıllarını kapsayan bölümü çerçevesinde bugün 27 adet Land Rover aracı  Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine teslim etmenin gururunu yaşıyorum. 2014 Aralık ayında 10 adet minibüsün teslimatının ardından yapılan bu yardımlarınArnavutluk Silahlı Kuvvetlerinin daha iyi şartlar altında hizmet vereceğinden kuşku duymuyorum'' ifadesini kullandı.

aa


Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,720 µs