En Sıcak Konular

''Size bir şey olursa biz mahvoluruz''

3 Haziran 2015 13:04 tsi
Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, Dünya'daki Müslümanların Türkiye'yi son kale olarak gördüklerini ifade etti.

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, İslam dünyasının, özellikle mazlum coğrafyalarda yaşayanların Türkiye'yi adım adım takip ettiğini belirterek, "Dünya Müslümanları Türkiye'yi son kale, güvenli liman olarak görüyor. Türkiye'nin yakalamış olduğu, kalkınma ve istikrarı gelecek nesiller için sigorta olarak değerlendiriyorlar" dedi.

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki en ufak bir dengesizliğin İslam alemini tedirgin ettiğini, başarılarının da heyecan oluşturduğunu anlatarak, 7 Haziran seçimlerinin dünya Müslümanları tarafından dikkatle izlendiğini vurguladı.

İslam dünyasının, tarihi bağlar ve Osmanlı Devleti'nin bıraktığı zengin miras nedeniyle Türkiye'yi ilgiyle takip ettiğini anlatan İşbilir, son 12 yılda bu mirasa sahip çıkan bir iktidarın iş başında olmasının onlar için yeni bir ümit ışığı olduğunu söyledi. Türkiye'nin son yıllarda kardeşlerini, dostlarını, ümmeti, İhmal ettiği akrabalarını hatırladığını dile getiren İşbilir, Balkanlar, Kafkasya, Türkistan, Afrika, Güney Asya, Arap alemi ile bu dönemde güçlü ilişkiler kurulduğunu kaydetti.

İşbilir, mazlumlara sahip çıkılmasının Türkiye sevgisini artırdığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Filistin, Irak, Suriye, Arakan, Somali gibi kriz bölgelerine yönelik yardımlar ve himaye edici politikalarla birlikte tüm gönül coğrafyamıza yönelik kalkınma yardımları, kültürel mirası ihya edici faaliyet ve projeler bu sevginin artmasında etkili oldu. Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü ve sivil toplum kuruluşlarımız son yıllarda olağanüstü performansla çalışarak, Türkiye'nin himaye edici ve merhametli insani dış politikasını hayata geçirdiler."

 Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu gibi kurumların da bu politikanın bir ayağı olduğuna dikkati çeken İşbilir, "Türkiye, dünyanın en cömert üç ülkesinden biri haline bu dönemde geldi, hatta yapılan yardımları milli gelirine oranladığınızda dünyanın en cömert ülkesi oldu. Özellikle Suriye'ye, Somali'ye, Filistin'e ve Arakan'a yapılan insani yardımlar ve mültecilere gösterilen misafirperverlik sadece İslam dünyasında değil, tüm dünyada takdirle karşılanıyor" diye konuştu.

"Dünya beşten büyüktür"

 Türkiye'nin, yürüttüğü politika ve insani siyasetiyle, köklerinden gelen merhamet medeniyetini ihya ettiğine dikkati çeken İşbilir, küresel sistemin adalet üretemediği, mazlumu koruyamadığı bir dünyada insanlığın vicdanına tercüman olduğunu belirtti.

İşbilir, Türkiye'nin, on yıllardır koptuğu kardeşleriyle yeniden gönül köprüleri kurduğuna işaret ederek, "Bu sayede muhabbet, dostluk ve dua biriktiriyor. Bu politikayla dünya barışına tarihi bir katkıda bulunuyor. Bir yandan 'dünya beşten büyüktür' diyerek küresel sistemi sorgularken, öte yandan gücü yettiğince mazluma el uzatıyor, adaletin tesis edilmesi için tüm mekanizmaları zorluyor" ifadesini kullandı.

"Size bir şey olursa biz mahvoluruz"

 Türkiye'nin bugünkü hale gelmesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'den Arakan'a, Halep'ten Kahire'ye İslam dünyasının en güvenilir ve beklentilerin en yüksek olduğu lider konumunda bulunmasından kaynaklandığını ifade eden, İşbilir, "Filistinli, Suriyeli, Iraklı birisine halini sorduğumuzda, 'Bizi bırakın, biz kendimizi değil, şimdi sizi düşünüyoruz. Size bir şey olursa biz mahvoluruz' diyorlar. Başkanlık sistemi dahil, Türkiye'nin istikrarına ve kalkınmasına katkıda bulunacak her konu İslam dünyasının da yakın takibinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli iradeye dayanan meşruiyeti ve İslam alemi ile ilgili kararlı tavrından dolayı hem küresel karanlık odakların hedefinde hem de İslam dünyasının en çok sevdiği lider konumunda" diye konuştu.
 
aa


Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    20,525 µs