En Sıcak Konular

'Bu vaatler artık alaya alınmaya başlandı'

3 Haziran 2015 11:52 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, muhalefet partilerinin asgari ücretle ilgili vaatlerini eleştirerek, "Sırtlarında yumurta küfeleri yok. Bu vaatler artık alaya alınmaya başlandı" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalefet partilerinin asgari ücret vaatlerini de eleştirdi. "Sırtlarında yumurta küfeleri yok. Bu vaatler artık alaya alınmaya başlandı" diyen Eroğlu, bir vatandaşa ait 1979 yılına ait karneyi gösterdi. Eroğlu, şöyle konuştu:
 
"Bu karneye baktığımız zaman, çiftçiye verilen mazotun karneye bağlandığını görüyorsunuz. Ağustosta istemiş alamamış, 4 Ekim'de tahsisat yapmışlar. Bunların niyetleri Merkez Bankasındaki dövizleri boşaltalım, IMF'ye tekrar boyun eğelim, el pençe divan duralım, yalvaralım, neticede enflasyon canavarı tekrar patlasın. Her yıl 1 liranın yanına birer sıfır eklemeye başlanınca ne olacak ? Bir şey üretmeden vermek olur mu ? Ben ekonomi hocası olsam bunlara ekonomiden sıfır veririm. Bunların böyle yapmasıyla enflasyon hemen, anında yüzde 50'ye çıkacaktır. Bin 500 lira asgari ücret veriyorsa bir yıl sonra 750 liraya inecek. Biz böyle atarak değil ekonomi güçlendikçe maaşları artırdık. Ben de ekonomi okudum, maliyet optimizasyonuyla ilgili ders verdim. Bir ekonomist bu vaatleri kısaca ifade edecek olsa 'kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri alacaklar, Türkiye'yi felakete sürükleyecekler' der. İktidar olma şansları olmadığı için balonlar uçuşuyor. Açık artırma haline geldi. 5 bin lira verene destek verelim o zaman."
 
"Seçimler, Türkiye'nin yükselmesini isteyen AK Parti ile bu yükselişin önünü kesmeye çabalayan dördüzler arasında geçiyor" görüşünü savunan Eroğlu, CHP, HDP, MHP ve Paralel Devlet Yapılanması'nın oyun içinde oyun oynadığını söyledi.
 
Eroğlu, Pensilvanya'dan talimat alanların, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin arka kapısında gizli pazarlıklar yaptığının tespit edildiğini belirterek, "Daha önce ikizler, üçüzler vardı, şimdi dördüzler var. Ama onlar istediği kadar çırpınsınlar milletimizin feraseti var" dedi.

aa


 

Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,230 µs