En Sıcak Konular

ABD krizi görüştü

3 Haziran 2015 10:52 tsi
ABD, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi ve Suudi yetkililerle de krizi görüştüğünü söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Stratejik İletişim Başdanışmanı Marie Harf, Yakın Doğu İlişkilerinden sorumlu diplomat Anne Patterson'ın Umman'da Yemen krizinin taraflarıyla görüşmeler yaptığını ve bu kapsamda Husilerden bir grupla da görüştüğünü açıkladı.

Harf, Patterson'ın daha sonra Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi ve Suudi yetkililerle de krizi görüştüğünü söyledi.
Husilerle yapılan görüşmenin, "Ülkedeki krizin yalnızca siyasi yollarla çözülebileceği görüşünü güçlendirmek" ve "Husilerin Birleşmiş Milletler öncülüğündeki siyasi sürece dahil olmaları gerektiği" mesajını iletmek amacını taşıdığını belirten Harf, başka bir gazetecinin, ABD'nin Husilerle görüşüp görüşmediği sorusunu, dünkü basın toplantısında yanıtsız bırakmıştı.

Harf, soruyu dün yanıtsız bırakıp bugün açıklama yapması ile ilgili olarak, "Bazen değişik günlerde, ek bilgiler olabiliyor" diye geçiştirdi.

YEMEN HÜKÜMETİ'NİN İDDİASIYDI

Yemen hükümeti geçen günlerde, ABD'nin Husilerle Umman'da görüştüğünü öne sürmüş, ancak görüşmelerde kendilerinin herhangi bir şekilde yer almadığını söylemişti. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasıyla, Yemenli yetkililerin iddiası doğrulanmış oldu.

Ülkede İran destekli Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta 'Kararlılık Fırtınası' adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık 'Umuda Dönüş' operasyonunun başladığı belirtilmişti.

Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,988 µs