En Sıcak Konular

DAEŞ'le sürütülen savaş "uzun bir mücadele" olacak

2 Haziran 2015 17:14 tsi
DAEŞ'le sürütülen savaş Paris’teki DAEŞ ile mücadele konferansı

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, uluslararası koalisyonun terör örgütü DAEŞ ile mücadelesinin "kararlılıkla süreceğini" bildirdi.

Fabius, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı, DAEŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Küçük Grup Bakanlar Toplantısı'nın ardından Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony John Blinken ile basın toplantısı düzenledi.

Fransız bakan, uluslararası koalisyonun son 9 ay içinde DAEŞ’e karşı ilerleme sağladığını ve terör örgütüne geri adım attırdığını belirtti.

DAEŞ’e karşı yürütülen savaşın, "uzun bir mücadele" olacağını söyleyen Fabius, örgütün iki ülkede de sürekli değişen bir strateji izlediğine dikkati çekti. Fabius, "Uluslararası koalisyonun DAEŞ ile mücadelesi kararlılıkla sürecek" dedi.

DAEŞ’in son dönemde Irak ve Suriye’deki saldırılarının artması üzerine, uluslararası koalisyonun politikalarını gözden geçirmek için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Fabius, uluslararası koalisyonun siyasi ve askeri açıdan Irak hükümetine verdiği desteğin değişmediğini, bu desteğin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Bir soru üzerine, Fransa olarak Suriye konusundaki pozisyonlarında bir değişiklik olmadığını belirten Fabius, Suriye’de siyasi geçiş sürecinin Cenevre Bildirisi ruhu çerçevesinde tamamlanmasını mutlaka gerekli gördüklerini kaydetti.

Fabius, Irak’ta da yönetimin ülkedeki bütün grupları ve eğilimleri kucaklayacak bir yaklaşım içinde olmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Toplantıda terör örgütü DAEŞ’in saldırdığı Suriye ve Irak'ta kültürel ve tarihi mirasın korunması konusunun da ele alındığını belirten Fabius, bu konuda UNESCO Genel Sekreteri Irina Bokova’nın bir sunum yaptığını söyledi. Fabius, iki ülkedeki dini azınlıkların DAEŞ’ten korunması konusunu da görüştüklerini bildirdi.

AA



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,036 µs