En Sıcak Konular

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da

2 Haziran 2015 14:25 tsi
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Beş mega projemizin hayata geçmesiyle birlikte Ordu göç veren değil, göç alan bir kent olacaktır" dedi.

Kurtulmuş, bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla Ordu'da hayata geçirmeyi planladıkları "5 mega proje"yi kamuoyuna tanıttı.

Ordu'da hedeflerinin 5 milletvekilliğini alarak 5'te 5 yapmak olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu hedeflerini de 5 mega proje ile süslemek istediklerini söyledi.

Kentte dolaştıklarında insanların kendilerinden en çok iş isteğinde bulunduklarını anlatan Kurtulmuş, hazırladıkları her bir projenin kendi içerisinde istihdam sağlayacağını kaydetti.

Projeler hakkında bilgiler veren Kurtulmuş, "Ordu Rayında İşler Yolunda" Projesi ile tanıtıma başlayarak, Ordu-Giresun Havalimanı ile kent merkezi arasında raylı sistem kuracaklarının müjdesini verdi.

Söz konusu projenin Ordu'nun modern ve çağdaş bir ulaşıma kavuşmasını amaçlayan bir proje olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Özellikle havalimanımızın hizmete girmesinden sonra Ordu'nun ilerleyen dönemlerde yeni ihtiyaçlarının olacağını göreceğiz. Bunları önceden görerek titiz bir çalışma yaptık. Yapılacak iki hat üzerinden inşallah havalimanı ile kentin ulaşımı ciddi bir şekilde sağlanmış olacak" diye konuştu.

İkinci projelerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Ordu-Giresun Havalimanının açılışında müjdelendiğini hatırlatan Kurtulmuş, "Sayın Başbakanımızın havalimanı açılışında da müjdelediği Samsun'a kadar gelecek olan hızlı tren projesi. İnşallah Samsun'a kadar geldikten sonra Bolaman'a kadar olan bölümde de hızlı trenimizi yapıyoruz. Ondan sonra da eğer ömrümüz varsa Sarp'a kadar hızlı terinin yapıldığını göreceğiz" ifadesinde bulundu.

- Yaylalar teleferikle birbirine bağlanacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hazırladıkları bir diğer projenin "Gökyüzünde Seyahat Başlıyor" Projesi olduğunu, söz konusu proje ile Karadeniz'in yaylalarını teleferikle birbirine bağlayacaklarını ifade etti.

Ordu'nun bir turizm cenneti olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Yeşil Yol Projesi bir yandan devam ederken diğer taraftan da yaylaların birbirine bağlanması için teleferik sistemini gerçekleştiriyoruz. Bu teleferikler bildiğimiz teleferiklerden bir kaç gömlek daha iyi olacak. Yaparken de yaylalarda betonlaşma olmaması için beton yollar olmaması için 2 veya 3 kilometrelik mesafeleri teleferiklerle geçeceğiz."

- Ordu'ya konteyner limanı

Ordu'da hayata geçirmek istedikleri bir başka projenin de "Dünya Gönderiyor, Ordu Dağıtıyor" Projesi olduğuna işaret eden Kurtulmuş, kurulacak konteyner limanı ile Ordu'nun yükünün hafifleyeceğini anlattı.

Kurtulmuş, Ordu'nun Karadeniz Bölgesi'nin en önemli konteyner limanlarından birisine sahip olacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Bu liman hem çevreyle uyumlu şekilde, 'yeni nesil liman' dedikleri güzel çevreyi kirletmeyen şekilde kurulacak hem de Karadeniz ile Akdeniz arasındaki ticaret bağlantılarının güçlendirilmesi bakımından önemli terminallerden birisi Ordu şehrimiz olacak. Böylece Ordu konteyner limanı güçlü bir ticaret hayatının gelişmesine katkıda bulunacak ve sadece bu limanın üzerinden binlerce istihdamın sağlanacağını ifade etmek isterim."

- İki Deniz, Yedi Coğrafya Birleşiyor Projesi

Kurtulmuş, Ordu için hazırladıkları son projenin ise "İki Deniz, Yedi Coğrafya Birleşiyor Projesi" olduğunu aktardı.

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nin devam ettiğini, söz konusu yolun yanına bir demir yolu inşa edilmesi için gayret edeceklerini dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu proje yeni bir projede değildir. En az 125 yıllık bir projedir. Projenin ana fikri, Karadeniz ile Akdeniz'i birleştirmek. Bu proje eğer gerçekleştirilebilirse Türkiye için hayati önem taşıyan bir proje olacak. Böylece Çin'den gelen gemiler İskenderun'da mallarını boşaltacaklar ve demir yolu ile Ordu'ya gelerek limandan Karadeniz'e kıyısı olan Avrupa kentlerine malları ulaşmış olacak. Beş mega projemizin hayata geçmesiyle birlikte Ordu göç veren değil, göç alan bir kent olacaktır."

AA



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,835 µs