En Sıcak Konular

Başkan Öztürk: Bravo diyeceklerine olmadı diyorlar !

24 Eylül 2007 15:05 tsi
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bir gazetede kendisine ilişkin yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bravo Başkan diyeceklerine, ’Olmadı Başkan’ diyorlar. Biz hem İçişleri’ne, hem de CHP Genel Merkezi’n

Öztürk, arsanın Maliye Bakanlığı’na, planın ise Büyükşehir’e ait olduğunu vurgulayarak, "Ancak ne yazık ki; bu gerçek bilinmesine rağmen, kimse ne Maliye Bakanlığı’na, ne de Büyükşehir Belediyesi’ne ’Olmadı Başkan’ demiyor. Bir yıldır yürütmeyi durdurma kararı verilmeyişine ’Olmadı’ denmiyor" dedi.

Öztürk, düzenlediği basın toplantısında medyada kendisine ilişkin çıkan haberlere tepki gösterdi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Türer Ercan’ın da hazır bulunduğu toplantıda Öztürk, "Bir gazetede çıkan ve bahse konu olan Meteoroloji Müdürlüğü’nün eski yerinin mülkiyet sahibi Maliye Bakanlığı’dır. Bu arsa, Taşyapı AŞ’ye kat karşılığı ihale edilmiş olup Büyükşehir Belediyesi’nce bölge planları içerisinde 1/5000’lik planla imar haklarına kavuşturulmuştur" diye konuştu.
     
-"GELİN BİZİ İNCELEYİN, ALNIMIZ AK"-

Kadıköy Belediyesi’nin bu plana Temmuz 2006’da itiraz ettiğini hatırlatan Öztürk, bu tarihten itibaren yürütmeyi durdurma kararının beklendiğini söyledi. Belediyenin itirazına rağmen, şirketin belediye yönetimini tazminat davasıyla karşı karşıya bırakabileceğini belirten Öztürk, ruhsatın bu yüzden verildiğini savundu.

Öztürk, arsanın Maliye Bakanlığı’na, planın ise Büyükşehir’e ait olduğunu vurgulayarak, "Ancak ne yazık ki; bu gerçek bilinmesine rağmen, kimse ne Maliye Bakanlığı’na, ne de Büyükşehir Belediyesi’ne ’Olmadı Başkan’ demiyor. Bir yıldır yürütmeyi durdurma kararı verilmeyişine ’Olmadı’ denmiyor" dedi.

Basına yansıyan iddiaların ardından CHP Genel Merkezi ile İçişleri Bakanlığı’na birer yazı yazdıklarını ifade eden Öztürk, "Her iki kuruma da ’Gelin bizi inceleyin, alnımız ak’ dedik. Partimizin yetkili kurulları gerek görürse, dosyaları inceleyecekler" şeklinde konuştu.
     
-"MEDYA TEK YANLI VE TARAFLI DAVRANIYOR"-

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, konu ile ilgili haberlerin "tek yanlı ve taraflı" olduğunu öne sürdü. Tekin, "Biz o bölgede bu inşaatın yapılmaması için gösteri düzenlediğimizde, tek bir gazetede, tek bir satır çıkmadı. Biz o zaman da bu plana itiraz etmiştik. İtirazımız görmezden gelindi. Bugün ise, Büyükşehir ve Maliye Bakanlığı gözetiliyor, suçlu Kadıköy Belediyesi’ymiş gibi gösteriliyor" dedi.



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs