En Sıcak Konular

Nabi Avcı'dan öğretmen atamaları için açıklama

2 Haziran 2015 11:23 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamaları ve dershanelerde çalışan öğretmenlerin duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 47 bin öğretme atamasının Ağustos ayında yapılacağını hatırlatarak, CHP'nin "300 bin öğretmen ataması' vaadini eleştirdi.

Avcı, "İktidara gelme ihtimali olmadığı için, hesap sorulmayacağı için uluorta vaatlerde bulunabiliyorlar" dedi.

NTV canlı yayınına katılan Nabi Avcı'nın açıklamalarının detayları şöyle:

7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİ

"7 Haziran seçimleri Türkiye açısından ve bölgemiz açısından çok önemli. Önümüzdeki 10 yılın rotasını çizecek bir seçim. Türkiye 2023 hedefleri açısından istikrarlı bir 10 yıl kazanacak. Seçimler 4 yıl için yapılıyor ama bu seçim bundan sonraki seçimler için de belirleyici olacak.

Türkiye önünde uzun bir istikrar dönemi açılmış olacak. Türkiye pek çok alanda önemli mesafeler aldı. Kazanımların kalıcı olabilmesi için istikrar dönemine ihtiyacımız var. Aksi halde vurguladığımız eski Türkiye büsbütün etkisiz hale gelebilmiş değil.

ALLAH MUHAFAZA!

Dolayısıyla 7 Haziran sonrasında Allah muhafaza Türkiye istikrarsızlık dönemine girerse bütün bu kazanımların elden gitme ihtimali yok denilemez. Koalisyona ihtimal vermiyorum ama şüphesiz siyasette ihtimaller hep konuşulmuştur. Önceden tahmin edilemeyen ittifakların içine girildi. Böyle bir senaryonun maliyetini faturasını herkesin iyi bilmesi lazım.

SEÇİM VAATLERİ

Muhalefetin seçim stratejisine baktığımızda, eski Türkiye çağrışımlarını çok net görüyoruz. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin söylemlerine baktığımızda Türkiye'nin daha önceden bunları yaşadığını görüyoruz.
Ben onun 5 fazlasını vereceğim diyerek yapılan seçim vaatlerini Türkiye daha önceden de gördü. Kılıçdaroğlu birinci tekil şahıs üzerinden konuşuyor. Tek adamlıkla suçlanan Cumhurbaşkanımızın ağzından böyle laflar duydunuz mu? Hep bir ekip adına konuşuldu.
Kampanyasını yürüten ajans CHP üzerinden değil, birinci tekil şahıs üzerinden konuş denilmiş. Bu tür bir söylem bana çok yakışıksız geliyor. Seçmenin bu vurguya dikkat etmesi gerekiyor.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Şu anda 900 binin üzerinde öğretmenimiz var. Bunların yarısından fazlası AK Parti döneminde atandı. Geçen yıl 50 bin öğretmen atandı. MEB'e, Maliye Bakanlığı tarafından gelecek yıl tahsis edilen öğretmen ataması sayısı 47 bindir. Belirli bir planlama dahilinde bu atamaları ağustos ayında yapacağız. Muhalefetin seçim vaadi olan 300 bin öğretmeni ataması durumunda 'kusura bakmayın maaşları yetiştiremiyoruz' diyeceklerdir. İktidara gelme ihtimali olmadığı için, hesap sorulmayacağı için uluorta vaatlerde bulunabiliyorlar.

PARALEL YAPI ELEŞTİRİSİ

Parale yapı tarafından eğitim sistemi hakkında bir karalama kampanyası yürütülüyor. Bunların gazete ve televizyonlarında, Ağrı'daki bir okulun camı kırılsa eğitim sistemi çöktü diye haberler yapılıyor. Çocukların ellerine tezek tutuşturup, onların fotoğrafını çekerek haber yapılıyor. Eğitim sistemini kötülemek için sistematik bir çalışma yürütülüyor.

DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜ

Dönüşüm programı çerçevesinde dershaneler özel okula dönüşüyor. Bunu için getirdiğimiz bazı kriterler var. Önce mali yapısı inceleniyor. Sonra suç örgütü ve mafya ile alakası var mı, bunların hepsi inceleniyor. Bu güne kadar dönüşüm için 2 bin 262 kurum müracaat etmiş. Bunlardan 2 bin 214'ünün müracaatı kabul edilip incelemeye alınmış. Bunların 364'üne ruhsat verildi. Bir yerleşim yerinde aynı okul türünden varsa, ihtiyaç yoksa yönlendirme yapılıyor. paralel yapıyla irtibat konusunda bunların mali yapılarından ortaya çıkarılıyor. Yasalar içerisinde hangi kriterleri karşılayıp karşılamadığına bakılıyor."

Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs