En Sıcak Konular

Fuhuşçu hakim servet yapmış

24 Eylül 2007 15:03 tsi
Fuhuş çetesi lideri olmaktan yargılanan Yargıtay hakimi M.H.Ç. "Bana P... muamelesi yapmayın" diyor ama hesaplarında 2.8 milyon YTL çıktı. Bakın kendini nasıl savundu.

Hüseyin Özalp/Star

İnsan ticareti, örgütlü fuhuş ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmakla suçlanan hakim M.H.Ç, "Bana p.... muamelesi yapmayın" diyerek kendisini savundu.

Kadın satmaktan yargılanan hakimin hesabında 2.8 trilyon

Bu davanın iddianamesinde mağdurlar, Olga K., Elena S., Saıda B., Seme D., Svetlana P., Emma A. isimlerini taşıyor. Sanık ve şüpheli hanesinin karşısında ise MHÇ adlı bir hakimin adı var.

SUÇ: İnsan Ticareti Yapmak, Örgütlü Fuhuş Yaptırmak, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak.

Hakim hakkında 24 yıla kadar hapis isteyen savcı Erkan Boyacı’nın iddialarını sıralayalım: Asıl adı Zaryma olan ve sonradan adını Zara olarak değiştiren kadın satıcısı Zara Çetin’e soyadını vermek. Kadınlara kendini savcı olarak tanıtıp, darp etmek suretiyle paralarını elinden almak. ‘Sizi hapse attırırım’ diye tehdit etmek. Yurtdışından ülkeye gelen kadınları karşılamak. Yurda girişlerinde sorun çıkan kadınlara bizzat ve tanıdıkları aracılığıyla yardımcı olmak. Çankaya ilçesinde kiralanan dairelerde kadınların çaresizliklerinden istifade ederek fuhuş sektörüne sokmak. Erkeklerin bulunduğu otellere yönlendirerek fuhuş yaptırmak. Kadınların sürekli kontrol altında tutulması ve ayrılıp gitmelerini önlemek. Telefon konuşmalarıyla zaman, yer ve ücret konusunda talepte bulunanlarla Zara Çetin arasında irtibat kurarak kadın temini konusunda organizasyon yapmak. Zara Çetin’in talimatları doğrultusunda fuhuş yaptırılan mağdurları kaldıkları evde gece geç saatlerde kontrol etmek.

Mağdur sanıklar ifadelerinde paralarının yarısını MHÇ ve Zara Çetin’e verdikleri gibi ayrıca kira karşılığında da 200’er dolar ödediklerini belirtiyor. Kenedy Caddesi’ndeki evin, kendisini avukat olarak tanıtan hakim adına kiralanması ve ev sahibi ile yaşanan sorunlar da mahkeme dosyasına giriyor. Evin kirasının hakim tarafından ödenmesi ve 46865... numaralı telefonun da kendi adına olduğu belirtiliyor. Fuhuş yaptırmak amacıyla Abay Kunanbay Caddesi’nde evi kiralarken kendini muhasebeci olarak tanıtıp güven telkin ettiği belirtiliyor. Bu evde kalan Svetlana P. isimli kadının kullandığı ve fuhuş işi için haberleşmede kullanılan 053896049.. numaralı cep telefonunun da hakim MHÇ adına kayıtlı olduğu vurgulanıyor. Zara Çetin ile hakim MHÇ arasında para alışverişinin de tespit edildiği kaydediliyor.

Hakim MHÇ iddiaları reddediyor ve savcıya ‘iddianameyi sanki ben p...mişim gibi hazırlamış’ diye tepki gösteriyor. Ama dava dosyasındaki deliller bunlarla sınırlı değil. İşte hakimin telefonda konuştuğu mevzular:

‘Şimdi iki tane var. Bence şeyi al, yani ötekini alabilirsin, çok iyi muamelesi var onun. Bunu ben sana göndereyim, saat yarımda gönderteyim... 100 dolar verecek derim. O zaman bana şeyi, oda numarasını verirsin... Genç de yalnız yeni geldiği için, böyle olduğu için çok talep var diyor. Saatlik mi alacak, sabaha kadar mı alacak? İki saatlik alırsan 100 dolar de sabaha kadar olursa 250-300 arası bir şey versin işte... Bi de şey, taksi parasını verecek, o ayrı... Sen saatini söyle, bi de şeyini söyle ki şimdiden... Nerde kalacak? He anladım 303. Gece 12’de. Ona 200 dolar verecekler... Bi kişi di mi bi kişi? Tamam konuşuyum da seni arayım... Kaç tane? Hı, tamam o zaman sen kesin şey yapacaksan ben ayırtayım... Kıza da söyle 100 dolar verecek...

Hakimin babası, oğlunun serveti konusunda bilgi vermedi. ‘Ben oğlumun ne kadar malı olduğunu nerden bileyim’ dedi. Ama Adalet Bakanlığı müfettişleri hakim MHÇ’nin banka hesabında tam 2.8 trilyon lira (2.8 milyon YTL) olduğunu belirledi. Önümüzdeki Perşembe bu davanın Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması var.

 



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,481 µs