En Sıcak Konular

28 Şubat medyasına soruşturma

1 Haziran 2015 14:23 tsi
Ankara'da Anayasal Düzene Karşı Suçları Soruşturma Bürosu'nun, 28 Şubat medyasıyla ilgili soruşturma yürüttüğü öğrenildi

Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun TEM Şube Müdürlüğü’ne gönderdiği 18 Mayıs 2015 tarihli yazıda, 28 Şubat dönemi medyasının Batı Çalışma Grubu ile ilgisi, bu süreçte kamudan aldığı ihaleler ve özelleştirmelerin araştırılması istendi.

Cumhuriyet'in haberine göre Savcı Aytekin Cenikli yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat yazarak bazı basın yayın organları ve sendika konfederasyonlarının 1996-1999 yılları arasında Batı Çalışma Grubu ile ilişkisi ve kamudan aldığı ihalelerin araştırılmasını istedi.

Savcı Cenikli’nin araştırılmasını istediği kişi ve kurumlar ise şöyle:Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, dönemin Posta Gazetesi sahibi olan Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, dönemin ATV, Sabah, Yeniyüzyıl şirketlerinin sahibi Dinç Bilgin, dönemin Show TV sahibi Erol Aksoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, DİSK, Türk-İş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu.

AYDIN DOĞAN'IN SÖZLERİ DOSYADA

Savcı Cenikli, talimat yazısında Aydın Doğan’ın 28 Şubat dönemine ait “Ben yayın organlarıyla İslamcı Hükümete karşı savaş verdim” şeklinde yerli ve yabancı basına beyanat verdiği iddialarının açık istihbarat kaynaklarından araştırılmasını, beyanat verdiği asıl kaynağın tespit edilmesini de istedi.

MEDYA OPERASYONU ÇİLLER'İN İFADESİNDE

103 sanıklı 28 Şubat davası kapsamında dönemin Başbakanı Tansu Çiller talimat yoluyla İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde müşteki olarak ifade vermişti. Tansu Çiller ifadesinde, o dönem kimi sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşları tarafından hükümeti düşürmek için Doğruyol Partisi’nin parçalanmasına yönelik algı operasyon yapıldığını söylemişti.



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,659 µs