En Sıcak Konular

''Gülen Hareketi Said Nursi'nin eserlerini tahrip etti''

1 Haziran 2015 12:39 tsi
Nurs Köyü Derneği Başkanı Okur, Gülen Hareketi'nin Said Nursi'nin eserleri Risale-i Nur kitaplarını sadeleştirip tahrip ettiğini söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin yakın akrabalarından, Nurs Köyü Derneği Başkanı Hikmet Okur, "cemaat" diye bildikleri yapının hükümeti yıkmak veya ele geçirmek için darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, "Üstat, her zaman asayişe yardımcı olmayı istemiş ve kesinlikle hiçbir zaman hükümeti, devleti ele geçirmek gibi bir yapısı olmamıştır" dedi.
 
Okur, 17 Aralık'ın hükümete yönelik darbe girişimi olduğunu belirterek, "Cemaat" diye bildikleri yapının, hükümeti ele geçirmek için darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.
 
Okur, bunu söz konusu yapıya yakın televizyon kanalındaki görevliler köylerine geldiğinde de röportajda söylediklerini kaydederek, "Maalesef bunu kesip istediklerini gösterdiler. Hakikaten hükümete karşı bir darbe girişimidir. Bunu bütün dünya biliyor" ifadesini kullandı.
 
Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşantısının dünyaca bilindiğini anlatan Okur, Nursi'nin her zaman hükümetin asayişine yardımcı olunması konusunda mesajlar verdiğini anımsattı.
 
Okur, "Gülen Hareketi"nin Said Nursi'nin eserleri Risale-i Nur kitaplarını sadeleştirerek tahrip ettiğini ve bu durumdan çok rahatsız olduklarını dile getirdi.
 
"Said Nursi'nin akrabaları olarak hükümeti destekliyoruz"
 
Said Nursi'nin yakın akrabalarından Sabri Okur da Bediüzzaman Hazretleri'nin meslek itibarıyla siyasetten uzak durduğunu ve tamamen iman hizmetiyle meşgul olduğunu anlattı.
 
Said Nursi'nin vatan ve milleti alakadar eden meselelerde daima müspet hareketi esas aldığını ve buna kuvvet verdiğine dikkati çeken Okur, "Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin akrabaları bizler de bütün kuvvetimizle vatan, millet ve din lehinde ve ona çok faydalı hükümetimizi destekliyor ve dualar ediyoruz"  dedi.

aa
 

Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs