En Sıcak Konular

Çiçek: 'Elden gidiyor' üslubundan kurtulalım!

24 Eylül 2007 14:03 tsi
Çiçek: 'Elden gidiyor' üslubundan kurtulalım! Devlet Bakanı Cemil Çiçek hazırlanan Anayasada din dersleri ile ilgili düzenlemelerin uzmanların işi olduğunu belirterek "Şu elden gidiyor, bu elden gidiyor üslubundan kurtulalım. 85 yıllık Cumhuriyetin bize kazandırdığı önemli özellikler var. Bu millet

 
Çiçek, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve ATO yönetimini kabul etti. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Çiçek bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde herkesin yöneticilerden bilgi edinme hakkı olduğunu belirterek bu hakkın hazırlanan Anayasa taslağında da yer alacağını söyledi. Bir konuyu tartışabilmek için tüm detaylarını bilmek gerektiğini söyleyen Çiçek “Bilgiler sağlıklı kanalardan gelmiyorsa o zaman tartışmalar sağlıklı olmuyor. Maalesef Türkiye bilgi kirliliğinin en çok yaşandığı bir ülkedir” dedi.
Bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde isteyen herkese bilgi verme arzu ettiklerin kaydeden Çiçek Anayasa değişikliği konusunda da ciddi bir bilgi kirliliği yaşandığını söyledi.

-"EN ÖNEMLİ ENGEL ÖNYARGILARIMIZ"-

Çiçek toplumda önyargıların olduğunu belirterek “Önümüzdeki en büyük engel birbirimizi belli değerlere belli kurumlara sadakati noktasında bir endişeyi karşılıklı olarak taşımamız olmasıdır” dedi.
Anayasa değişikliğinin seçimlerin ardından gündeme getirilmesi şeklindeki eleştirilere değinen Çiçek “Biz durup dururken bu konuyu gündeme getirmedik. 1982 yıldan beri her dönemde her meslek kuruluşunu vurgu yaptığı bir konuyu çözmek için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.
Milliyet'te yer alan habere göre Çiçek, Anayasayı toplumsal uzlaşı ile yapmak istediklerini söyleyerek “Akademisyen heyeti çalışma yapmış. Sonra partiden 8-10 kişi bunu inceleyip 184 imza ile Meclise gönderseydik denilebilirdi ki ‘Böyle bir temel sözleşme tartışılmadan sadece siz kendiniz kabul ettiniz’, halbuki biz tam tersini söylüyoruz” dedi.
Anayasa meselesinin sadece Mecliste sayı meselesi olmadığını vurgulayan Çiçek toplumsal uzlaşı içinde her partinin fikri hazırlığını olması gerektiğini, yapılan çalışmanın AKP’nin fikri hazırlığı olduğunu söyledi.
Bir gazetecinin Anayasa değişikliği ile ilgili bir belli bir takviminin olup olmadığı sorusu üzerine Çiçek, “Şu ayın şu günü diye illa bir takvim yok. Ama bu işleri de çok fazla uzatırsanız böylesine kapsamlı düzenlemeler yapmak için heyecanınız olmuyor “ dedi.
Çiçek Anayasa değişikliği taslağında din dersleri ile ilgili yapılan tartışmalar ile ilgili soru üzerine şu yanıtı verdi:
“Bu işin düzenlemesi biraz uzmanların işidir. Çünkü din eğitimi eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Bunu bu işin uzmanları konuşsun. Şu elden gidiyor bu elden gidiyor üslubundan kurtulalım. 85 yıllık Cumhuriyetin bize kazandırdığı önemli özellikler var. Bütün endişeleri bertaraf edecek tecrübeye bu millet sahip” dedi.

Bu haber 235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,117 µs