En Sıcak Konular

Asker kontrolünde uyuşturucu çetesi

24 Eylül 2007 13:58 tsi
Çiftçilerin tarlalarında esrar yetiştirmelerini sağladıkları ve uyuşturucu ticareti yaptıkları ileri sürülen aralarında astsubaylarında bulunduğu 40 kişilik çete hakim önünde.

İzmir'in Tire, Ödemiş, Kiraz ve Bayındır ilçelerinde suç örgütü kurdukları, çiftçilerin tarlalarında esrar yetiştirmelerini sağladıkları ve uyuşturucu ticareti yaptıkları ileri sürülen aralarında astsubaylarında bulunduğu 40 kişilik çete hakim önüne çıkarıldı.

İzmir Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Bayındır ilçelerinde “bazı kişilerin suç örgütü kurarak, uyuşturucu ham maddesi bitki yetiştirdikleri ve ticareti yaptıkları” yönündeki ihbar üzerine takip başlattı. Jandarma, yaklaşık 6 aydan bu yana sürdürdüğü takibin ardından, grupla bağlantılı olduğu belirlenen kişilere yönelik önceki gün başlattığı eş zamanlı operasyonda, 35 adrese baskın düzenledi.

Operasyonda, grubun elebaşı olduğu ileri sürülen H.Ç. ile aralarında bir köy muhtarı ve çok sayıda çiftçinin bulunduğu 35 kişi yakalandı. Jandarma ayrıca, bu kişilerle bağlantıları bulunduğu iddia edilen, aynı bölgedeki jandarma karakollarında görev yapan 2 astsubay ile 2 uzman çavuşu da gözaltına aldı.

Ev, iş yeri ve tarlalarda yapılan aramalarda, 250 kilogram esrar, 30 bin kök Hint keneviri, 25 tabanca, 35 av tüfeği, tarihi değeri olan sikke ve objeler ele geçirildi.

BORÇLU ÇİFTÇİLERİ KULLANIYORLARDI

Zanlıların, kendilerinin borç verdiği veya piyasaya borçları bulunan çiftçileri, borçlarını ödeyebilmeleri için Hint keneviri ekimi yapmaya ikna ettikleri, köy muhtarları aracılığıyla Hint keneviri tohumlarını çiftçilere ulaştırdıkları, genellikle de mısır tarlaları arasına veya orman arazisine ekilmesini sağladıkları ileri sürüldü.

Bölgede 2 yıla yakın süredir faaliyette oldukları öne sürülen suç örgütünün, çiftçilerden aldıkları Hint kenevirini esrar haline getirdikleri, daha sonra bunu Ege Bölgesindeki turistik ve eğlence yerlerine pazarlanmak üzere piyasaya sürdükleri iddia edildi.

Zanlıların ayrıca, takip edilmeleri ihtimaline karşı, esrar, Hint keneviri ve tohumu, alıcı, nakliye konularına farklı kod adları verdikleri, aralarındaki görüşmelerinde bu kodları kullanarak, şifreli görüşmeler yaptıkları ileri sürüldü.

Gözaltına alınan jandarma mensuplarının da grup üyelerinin faaliyetlerine göz yumdukları iddia edildi.

Zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından Kiraz Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Aktif haber



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs