En Sıcak Konular

Suriye sınırında kuş uçurtmuyorlar

29 Mayıs 2015 13:01 tsi
Suriye sınırında kuş uçurtmuyorlar TSK'nın "Geleceğin Hudut Karakolu Projesi" kapsamında son teknolojiyle donatılan Şehit Çoban Hudut Karakolu sayesinde Suriye sınırında kuş uçurtulmuyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Geleceğin Hudut Karakolu Projesi" kapsamında son teknolojiyle donatılan Şehit Çoban Hudut Karakolu sayesinde, Suriye sınırında yasa dışı geçişler ve kaçakçılıkla mücadelede büyük başarı sağlanıyor.
 
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı olan ve yaklaşık 2 yıl önce test edilmeye başlanan Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi (SFGS) ile donatılan Şehit Çoban Hudut Karakolunda "Geleceğin Hudut Karakolu Projesi" uygulanıyor.
 
Karakolun sorumluluk sahasının kameralar ve sensörlerle donatıldığı proje çerçevesinde hudut olaylarına daha hızlı müdahale için hudut hat yolu asfaltlanırken, sınırın her metresi komuta kontrol merkezinden takip ediliyor.
 
Karakolda 9'u hat boyunca konumlandırılan, ikisi geniş, ikisi de yakın alan çekimi yapan 13 gözetleme kamerasıyla 24 saat kesintisiz izlenen hudutta yasa dışı geçişler ve kaçakçılıkla mücadele, etkin yürütülüyor.
 
Gece görüş kameralarının yanı sıra termal kameraların da kullanıldığı karakolda, hudut hattındaki alanlar elektronik ortamda işaretleniyor. Söz konusu bölgelerde sınır ihlali yaşanması halinde sistem sinyal vererek, Mehmetçiğin harekete geçmesini sağlıyor.
 
3 dilde uyarı
 
SFGS sayesinde karakolun sorumluluk alanında yasa dışı geçişleri tespit eden Mehmetçik, zırhlı araçlarla kısa sürede müdahalede bulunuyor.
 
Sınırı geçmeye çalışanlara "dur" ihtarı Türkçe, Kürtçe ve Arapça yapılıyor.
 
"Mehmetçik sistemden memnun"
 

Şehit Çoban Hudut Karakolu Takım Astsubayı Muharrem Özdamar, AA muhabirine, sistemin kurulmasının ardından yasal olmayan yollarla geçmeye çalışan kişilerin büyük bir bölümünün yakalandığını, bu geçişlerde büyük oranda azalma görüldüğünü kaydetti.
 
Piyade Çavuş Taner Demirağ Demirağ, "Hudut, bir milletin namus ve şerefinin korunduğu yerdir. Burada 6 aydır görev yapmaktan onur duyuyorum. Bu sistem daha az nöbet tutarak daha verimli bir şekilde çalışmamızı sağlamaktadır" dedi.

aa


Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,994 µs