En Sıcak Konular

Haber şuymuş: Yöneticiler 'örtülü bir operasyonda' yalan söyledi...

29 Mayıs 2015 11:58 tsi
Haber şuymuş: Yöneticiler 'örtülü bir operasyonda' yalan söyledi... Cumhuriyet’in haberi 'dünya gündemini sarsar mı' bilinmez ama Türkiye’de…

iyibilgi Ankara

Cumhuriyet Gazetesi’nin ‘dünyayı sarsacak’ iddiasıyla evvelsi günden bu yana duyurduğu haber, TIR operasyonunun görüntüleri çıktı. İddia şu; “TIR’larda silah varmış, bunlar da görüntüleri.” Önce haber boyutuyla bakıldığında söylemek gerekiyor ki, bu haber Cumhuriyet’in yazı işlerinde bile heyecan uyandırmamalıydı. İkinci nokta Cumhuriyet’in tam olarak ne söylediği: bir sayfayı aşkın haberin büyük bölümü zaten geçmiş öykünün anlatılmasına yaslanıyor. Geriye kalan da şu: Yöneticiler ‘örtülü bir operasyon’ hakkında yalan söyledi? Bu komik tezat üzerine kurulan haber de ancak zaten taraflı olanları ilgilendiriyor.

Başka? Başka bir şey yok. Esasen bu MİT TIR’ları konusuna en çok ilgi gösteren kimi Batılı ülkeler, o kadar. Onlar da, “nasıl gizli olurmuş” demiyorlar ve hatta Suriye’ye gönderdikleri silahlar hatta savaşçılar onların olduğu için artık fazla ses de çıkarmıyorlar.

Peki o zaman Cumhuriyet’in söylediği ne? Daha doğrusu kime konuşuyor? Burada gazetenin hakkını vermek lazım. ‘Dünya gündemi’ dediği o. Yani içeriye konuşmuyor, seçim evveli dışarıya Türkiye'yi şikâyet ediyor. Bir eksik nokta daha var; gazeteciliğin temel görev tanımı olan kamuoyu yararı! Nerede?

Bizzat Cumhuriyet’in “neden yayınlıyoruz” başlıklı ve birinci sayfadan verdiği vicdanını rahatlama metnine göre, ya TIR’lar bir kaza yapsaydı da içerisindekiler patlasaydı?.. Kamu yararı bu. Yüksek sorumluluk duygusu bu haberin kamuoyuna duyurulmasına neden olmuş.

Ancak Cumhuriyet bu gizli operasyonun “devlet sırrı” niteliğine fazla değinmemiş. Esasen bu konunun da okurları aydınlatacak noktada işlenmesi gerekiyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,760 µs