En Sıcak Konular

'Bir popstar çıkardılar hayırlı olsun'

29 Mayıs 2015 08:22 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir popstar çıkardılar hayırlı olsun. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne sebep olan bu değil miydi? " diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de Damat İbrahim Paşa Bulvarı'nda düzenlenen "Cumhurbaşkanı Nevşehirlilerle Buluşuyor" programına katılarak vatandaşlara hitap etti.
 
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Bir popstar çıkardılar. İyi saz çalıyormuş, sesi de güzelmiş öyle diyorlar. Hayırlı olsun. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne sebep olan bu değil miydi? Bir yandan da milleti tehdit etmekten geri durmuyorlar. Neymiş efendim, bölücü örgütün ve paralel yapının desteklediği parti barajı aşamazsa kriz çıkarmış, erken seçime gidilirmiş. Kim söylüyor bunu, bir yanda milliyetçi olduğu iddiasındaki partinin genel başkanı söylüyor. Böyle bir yanlış olabilir mi, bunu nasıl söylersin? Bu ülkenin güvenlik güçlerini tepeden tırnağa nasıl yok farzedersin."
 
"Ne aydını bunlar karanlık karanlık"
 
Erdoğan, 200 kişinin hazırladığı bildiriye değinerek, şöyle konuştu:
 
"Sözüm ona 'aydın' kisvesi altında 200 kişi bir araya gelmiş bildiri yayınlamış. Onların da derdi eş başkanların partisinin barajı geçmesi. Bizi de vesayet rejimi oluşturmakla suçluyorlar. Biz vesayet rejimini 27 Mayıs darbesinden, 12 Eylül darbesinden, 28 Şubat postmodern darbesinden, 27 Nisan o bildirisinin okunduğu zamandan biliriz. Biz vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Bugün illa bir vesayet arayacaklarsa gitsinler arkasında durdukları yere baksınlar."
 
Vesayete niyetlenmenin 'Van'da bilboardlara kan akan musluk resimleri asmak' olduğunu dile getiren Erdoğan, "Vesayeti istemek, bölgenin her yerinde vatandaşlarımızı kendilerine oy vermeleri için tehdit etmektir. Vesayeti desteklemek Diyarbakır'da 3. kattan atılan, bıçaklanarak otomobille üzerinden geçilen Yasin Börü'nün katline ses çıkarmamaktır. Bu sözde aydınların 6-8 Ekim olaylarında öldürülen 50 kişi için bildiri yayınladıklarını duydunuz mu, gördünüz mü? Ne aydını, bunlar karanlık, karanlık" ifadelerini kullandı.
 
"Biz eserlerimizle övünüyoruz"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray kent meydanında düzenlenen programda da Aksaraylılarla buluştu.
 
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Biz, eserlerimizle övünüyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Milletimize elimiz boş gelmedik, gelmiyoruz. Biz, karnemizi milletimize sunduk… 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız derken, 2 trilyon milli gelir derken, 12 yılda sağladığımız başarıları referans gösteriyoruz" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aksaray, Pensilivanya’nın ve onun güdümündeki muhalefetin kurduğu çatıyı, yüzde 74 ile başlarına yıktı. Aksaraylılar darbe ve vesayet özlemcilerine dillere destan bir ders verdi. Ahde vefanız, itimatınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
"Üstünlük sadece takvayladır"
 

"Şimdi çıkmış dağdan birileri konuşuyor, 'İmralı, İslamı çok iyi bilirmiş. Ya bunlar ateist, bunlar zerdüşt" ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Kürt kardeşlerim, onlara özellikle sesleniyorum: Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak, Arnavut, Roman, bizde böyle bir ayrım yok. Niye? Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Ne Türk’ün Kürt’e, ne Kürt’ün Türk’e üstünlüğü yoktur, üstünlük sadece takvayladır. Biz bu yolda böyle yürüyoruz. Bizim için ne siyasi Türkçülük yapanlar doğru yoldadır, ne siyasi Kürtçülük yapanlar doğru yoldadır, hepsi de eğri yoldadır bunu iyi bilmemiz, iyi anlamamız lazım."
 
"Kaldır o taşeronları sana inanalım"
 
Erdoğan, "Böyle bir Anamuhalefet olur mu? Bir taraftan gittiği her yerde ‘Taşeronu kaldıracağım’ diyor, madem taşeronu kaldıracaksın, sizin belediyelerinizde olan taşeronları bir kaldırın, oradan başlayalım bu işe. Kaldır o taşeronları sana inanalım" şeklinde konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anne baba evladını imam hatiplere göndermek istiyor, niye rahatsız oluyorsun, bırak göndersin. Sen benim eğitim öğretim özgürlüğüme niye karışıyorsun, ben istediğim yere yavrumu gönderirim" dedi.
 
"Bu çatının reklamını yapıyor"
 
Erdoğan, "Demokrasi sicili bozuk Doğan Medyası ve bazı uluslararası basın kuruluşları da bu çatının reklamını, pazarlamasını yapıyor. Millete ne vaat ediyorlar, imam hatip okullarının kapısına kilit vurmayı, Diyanet’i kapatmayı, muhalif basın yayın kuruluşlarını susturmayı, iş adamlarının mal varlığına el koymayı" şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, "Ne kadar eski Türkiye heveslileri varsa hepsi bir araya toplandılar. İdeolojilerini, siyasi miraslarını, ilkeleri çiğnediler daha önce söyledikleri sözleri yuttular. Gerçi biz bu çatıları daha önce de gördük. Hepsi de başlarına yıkıldı" ifadelerini kullanarak,  "Millet, daha önce kar eden SSK'yı 6 yılda batırmış, kumpasla koltuğa gelmiş birisine değil 4 yıl, 4 dakika bile müsaade etmez" dedi.
 
"MHP, bölücü örgütün güdümündeki partiye oy dilenir hale geldi"
 

"Bugün MHP kendine oy istemek yerine maalesef bölücü örgütün güdümündeki partiye oy dilenir hale geldi. Bu tablo gerçekten ibretlik bir tablodur" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Şimdi ne oldu da bölücü örgütün güdümündeki parti için 'Meclise giremezse erken seçim olur' diyorsunuz. Bu sevdanın sebebi ne? Kendi partinizden esirgediğiniz mücadeleyi niçin bölücü örgütün partisi için veriyorsunuz? 'Biz nasıl 4 yıl beklediysek sizin de beklemeniz gerekir. Kaosa izin vermeyiz' demeniz gerekmez mi? İşte tezgah bu kadar açık."
 
Erdoğan, "Benden sonrası tufan anlayışıyla kendilerinin içinde olduğu gemiyi batırmaktan çekinmeyecek bir ruh hali içindeler. Türkiye'nin kazanımlarını 'komşunun iki gözü çıksın' mantığıyla hiç düşünmeden ateşe atabilecek kadar gözleri dönmüş vaziyette. Ama ben milletimin bu tezgahı bozacağına inanıyorum, ben milletimin ferasetine inanıyorum, basiretine güveniyorum" şeklinde konuştu.

aa
 

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,506 µs