En Sıcak Konular

Kazlıçeşme mitingi için kura çekildi

28 Mayıs 2015 21:51 tsi
Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca, AK Parti ile HDP'nin 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme Meydanı talebine ilişkin çekilen kura sonucu, alanın HDP'ye tahsis edilmesine karar verildi.

Bakırköy Adliyesi'nde bulunan Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu, AK Parti ile HDP'nin 30 Mayıs Cumartesi günü Kazlıçeşme Meydanı talebine ilişkin başvuruları değerlendirmek üzere toplandı.

Hakim Cavit Marancı başkanlığında toplanan kurul, AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi temsilcileri ile 2 memurdan oluştu.

AK Parti ile HDP'nin aynı gün ve yer için başvuru talebi değerlendirilen toplantıda, kura çekimi yapılmasına karar verildi. Çekilen kurada, HDP'nin çıkması üzerine, Kazlıçeşme Meydanı'nın 30 Mayıs'ta HDP'ye tahsisi kararlaştırıldı.

Toplantıda, İlçe Seçim Kurulu'nun AK Parti Temsilcisi Osman Civelek, karara muhalefet şerhi koydurdu.

Civelek, muhalefet şerhinde, 298. sayılı kanunun 50. maddesi ve YSK'nın 236 sayılı kararına göre, miting alanlarının 22 Mayıs 2015 Cuma gününe kadar İlçe Seçim Kurullarınca belirlendiği hatırlatarak, ''Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu 20 Mayıs 2015'te tarihli ve 19 sayılı kararı ile miting alanlarını belirlemiş olup, bunların içinde Kazlıçeşme Meydanı yoktur. Bu karara ilişkin herhangi bir itirazın olmadığı görülmüştür. Bu nedenlerle tekrar karar alınarak, Kazlıçeşme'nin miting alanı yapılması usul ve kanuna aykırıdır. Bu gerekçelerle alınan karara muhalifim'' ifadelerini kullandı.

Kurul tarafından alınan kararda, Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Kaymakamlığı'na başvuruda bulunulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Zeytinburnu Kaymakamlığı tarafından Zeytinburnu Kültür Merkezi Önü Meydanı, 58. Bulvar Caddesi sonu meydanı ve Dr. Ziya Gül Parkı propaganda yerleri olarak belirlenmiş ancak Zeytinburnu Kazlıçeşme alanının adı zikredilmemiştir. Bununla birlikte yakın tarihe kadar toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde alan olarak kullanılan Kazlıçeşme Alanı'nın bu özelliğini muhafaza etmediğine dair herhangi bir belge sunulmamıştır.''

Bu arada, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 17 Mayıs günü Maltepe'de miting yaptıklarını hatırlatarak, Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'nın 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de piknik amacıyla seçim kuruluna başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Öte yandan, toplantıda MHP'nin 31 Mayıs Pazar günü Kazlıçeşme'de miting için yaptığı başvurunun da kabulüne karar verildi. 

AA



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs