En Sıcak Konular

FIFA'da ''rüşvet'' gölgesinde başkanlık seçimi

28 Mayıs 2015 12:35 tsi
65. FIFA Kongresi, devam eden rüşvet operasyonu ve 2018 ile 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında yürütülen soruşturmanın gölgesinde yarın başlayacak.

FIFA, devam eden rüşvet operasyonu, 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında İsviçre Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmanın gölgesinde yapılacak kongreyle başkanını seçmeye hazırlanıyor.
 
İsviçre'nin Zürih kentinde yarın düzenlenecek 65. FIFA Kongresi'nde başkanlık seçimi, bu kez FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı Zürih'te düzenlenen operasyonla 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle açılan soruşturmanın gölgesinde yapılacak.
 
Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Başkanı Michael van Praag ile Portekizli eski yıldız futbolcu Luis Figo'nun başkanlık adaylığından çekildiği kongrede, 17 yıldır görevini sürdüren Joseph Sepp Blatter'in karşısında bu kez Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin yarışacak. Çekilen adaylar da Prens Hüseyin'e destek verecek.
 
İki gün sürecek kongrede, dört dönemdir FIFA başkanlığını sürdüren 79 yaşındaki Blatter, tekrar seçilmesi halinde 4 yıl daha dünya futbolunun patronu olmaya devam edecek.
 
Kongrede, İsrail ve Filistin arasında yaşanan sorun, futbolcuların ekonomik haklarının kulüpler haricindeki 3. şahıslar tarafından sahiplenilmesine imkan tanıyan mevcut menajerlik sisteminde yapılabilecek değişiklikler, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı alınacak tedbirler ile kadın futbolunu gelişimi gibi konular da masaya yatırılacak.

aa


Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs