En Sıcak Konular

KPSS'de yüzde yüz yapanlar firar etti

28 Mayıs 2015 09:02 tsi
KPSS soruşturmasının 3. dalga operasyonunda firarilerden bazılarının, Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek'te yüzde 100 yaptığı ortaya çıktı.

KPSS soruşturmasının 3. dalga operasyonunda gözaltı sayısı 28'i buldu. 44 kişilik şüpheli listesinde yer alan firarilerden bazılarının, Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek'te yüzde 100 yaptığı ortaya çıktı.

İKİNCİ SINAVA GİRMEDİLER

Paralel Yapı tarafından soruların çalınıp servis edildiği 2010 KPSS soruşturması kapsamında 3. dalga operasyonda gözaltı listesinde bulunan 44 şüphelinin arasında, Eğitim Bilimleri sorularının tamamına doğru yanıt veren 2 kişi ile Genel Yetenek sorularının tamamı doğru cevaplayan 16 kişi bulunduğu öğrenildi. 5 kişi ise her 2 testi de tam yaptı. Gözaltındaki şüphelilerin, tekrarlanan Eğitim Bilimleri sınavında netlerinin oldukça düşük olduğu görülürken, ilk sınavda netleri tamama yakın olan bazı şüphelilerin de ikinci sınava girmedikleri anlaşıldı.

İKİNCİ SINAVA GİRMEDİLER

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen KPSS soruşturması kapsamında önceki gün başlatılan operasyonla gözaltına alınanların sayısı 28'e çıktı. Gözaltına alınanlardan bir kadın, küçük çocuğu olduğu için serbest kaldı. 27 kişinin emniyetteki ifadelerine başlandı. Emniyet ekiplerinin, firari 16 kişiyi arama çalışmaları ise aramaya devam ettiği belirtildi. Gözaltı listesinde, 2010 Eğitim Bilimleri sorularının tamamına doğru yanıt veren 2 kişi bulunurken, 16 şüpheli de Genel Yetenek sorularının tamamını doğru yanıtlamış. 5 kişi ise her alanda da soruların tamamını doğru bilmiş. Paralel Yapı'nın eğitim kurumlarında çalıştığı tespit edilen şüphelilerden birçoğunun yıllar sonra girdiği 2010 KPSS'de derece yapması dikkat çekti. Gözaltındaki şüphelilerin tekrarlanan Eğitim Bilimleri sınavında netlerinin oldukça düşük olduğu görülürken, ilk sınavda netleri fule yakın olan bazı şüphelilerin de ikinci sınava girmedikleri ortaya çıktı. 2010 KPSS'den yüksek netler yapan karı kocaların da bulunduğu bazılarının ise firari olduğu kaydedildi.

SINAV ÖNCESİ EVLİLİK

Gözaltı listesinden bulunan şüphelilerden İdris Ç., 2007'de Dicle Üniversitesi Matematik Öğretmenliği'nden mezun oldu. 2010 KPSS'de Eğitim Bilimleri'nde 118.75, Genel Yetenek'te 60, Genel Kültür'de ise 47.75 nete imza attı. Gözaltı listesinde bulunmayan ancak 2 bin 893 kişilik şüpheli listesinde yer alan eşi Ayşegül Ç. de aynı sınava girdi. 2008'de Ondokuz Mayıs Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği'nden mezun olan Ayşegül Ç., Eğitim Bilimleri'nden 115, Genel Yetenek'ten 49.75, Genel Kültür ise 35.75 net yaptı. İkilinin sınavdan bir hafta önce hayatlarını birleştirmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Sabah



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs