En Sıcak Konular

'Hedefleri kanton ilan edelim'

27 Mayıs 2015 18:09 tsi
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "HDP barajı geçerse AK Parti biraz zayıflarsa, hükümet kurulamazsa bunların hedefi 'özerklik ilan edelim, kanton ilan edelim', bunun peşindeler" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "HDP barajı geçerse AK Parti biraz zayıflarsa Türkiye'de kaos çıkarsa hükümet kurulamazsa bunların hedefi 'özerklik ilan edelim, kanton ilan edelim', bunun peşindeler" dedi.
 
Akdoğan, Beypazarı ilçesindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 55 yıl önce bugün, 27 Mayıs'ta milletin seçilmiş iktidarına müdahale edildiğini ve seçilmiş başbakanın asıldığını söyledi.
 
27 Mayıs müdahalesinin "darbelerin anası" olduğunu ifade eden Akdoğan, sonrasında her 10 yılda bir Türkiye'de darbeler yaşandığını belirtti.
 
Akdoğan, vesayetçi ve darbeci anlayışın devam etmesini isteyen birtakım odaklar olduğunu ifade ederek, "Terör örgütünün uzantısı olan HDP'nin ipine sarıldılar. Bu HDP'nin ne olduğunu sizler biliyorsunuz. Biz de terör belasından kurtulmak için bunlarla görüşmeler yaptık. Şimdi bunlar makas değiştirdi, sözlerinde durmadılar. Gittiler o darbeci, vesayetçi anlayışın, Çözüm Süreci'nin düşmanı olan paralel çetenin peşine takıldılar. Bunların ne olduğunu herkes biliyor" diye konuştu.
 
HDP'ye barajı geçirmeye çalışan odakların, Türkiye'yi de zayıflatmak istediğini söyleyen Akdoğan, "HDP barajı geçerse AK Parti biraz zayıflarsa Türkiye'de kaos çıkarsa hükümet kurulamazsa bunların hedefi 'özerklik ilan edelim, kanton ilan edelim', bunun peşindeler. AK Parti olmazsa Çözüm Süreci'ni kim yapacak? HDP iktidara gelemez, MHP bunu yapmaz. Peki kim yapacak? Yani bu proje Çözüm Süreci'ni de bitirme, sabote etme projesidir" ifadesini kullandı.
 
Akdoğan, Türkiye'deki güven ve istikrarın AK Parti'ye bağlı olduğunu dile getirerek, vesayet odaklarının ülkeyi 2002 yılındaki haline getirmeye çalıştığını aktardı.
 
"Bir iki puan her şeyin rengini değiştirebilir"
 
Paralel çeteyle bölücü örgütün AK Parti'yi devirmek için bir araya geldiğini ifade eden Akdoğan, "Doğuda KCK'sı batıda Paralel Yapısı. Bu iki örgüt hiçbir konuda anlaşamıyorlardı. Bir taraftan KCK otorite kurmaya çalışıyordu, diğer taraftan paralel, devlet kurmaya çalışıyordu. Hükümetin ikisine izin vermeyeceğini gördüler ve paralel bir yapı kurmak için ittifak yaptılar. Şimdi 'alternatif otorite kurma' düşüncesinde anlaştılar" şeklinde konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, milletin AK Parti'ye güvendiğini ve söylediği her şeyi yapacağına inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Güven ve istikrar önemli, demokratik kazanımlar önemli. 28 Şubat dönemini unutmayın. Bunlar o günlere dönmeye çalışıyorlar. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapatmaya, din dersini kaldırmaya, Diyanet'i kapatmaya çalışıyorlar. Türkiye bütün kazanımlarını kaybeder. Kaybetmemek için 7 Haziran çok önemli. Bir iki puan her şeyin rengini değiştirebilir. Bakın çok önemli, bir puan aşağıda olmak, yukarıda olmak bütün seçimin kaderini etkileyebilir. Bu seçim Türkiye'nin mukadderatını belirleyecek bir seçimdir. Karanlık günlere mi döneceğiz, aydınlık yarınlara mı ulaşacağız? Bunun muhasebesini yapalım. 7 Haziran'da mutlaka sandığa gidelim, herkes sandığa gitsin ve 'Türkiye'nin geleceğinde ben de söz sahibiyim' desin."

aa


Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,782 µs