En Sıcak Konular

AK Parti'nin Batman mitingi

27 Mayıs 2015 16:56 tsi
Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu:"Bir kere daha hala darbe ve vesayetten medet umanlara haykırıyoruz, bu millet hiçbir zaman bir daha darbeye, vesayete geçit vermeyecektir"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir kere daha hala darbe ve vesayetten medet umanlara haykırıyoruz, bu millet hiçbir zaman bir daha darbeye, vesayete geçit vermeyecektir" dedi.

Davutoğlu, partisinin Adliye Caddesi'ndeki mitingine, vatandaşları selamlayarak başladı.

Alandakilerin "Dik dur eğilme bu gençlik seninle" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, "Hep beraber dik duracağız, hep beraber yeni Türkiye'yi kuracağız inşallah" karşılığını verdi.

Partisinin seçim kampanyası kapsamında 64. mitingini Batman'da gerçekleştirdiklerini belirten Davutoğlu, bir ellerinin doğuda, bir ellerinin batıda, bir ayaklarının kuzeyde, bir ayaklarının güneyde olduğunu vurguladı.

"Bizim için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes insan onuru bakımından eşittir, her şehir bizim şehrimizdir, herkesin başımızın üzerinde yeri vardır" diyen Başbakan Davutoğlu, "başım, gözüm üzerine" anlamına gelen Kürtçe, "Serçava serseran" ifadelerini kullandı.

Alandakilere "Var mıyız, beraber miyiz, 7 Haziran'da ders veriyor muyuz? Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir milli irade dersi veriyor muyuz? 'Kudüs Yahudiler'in mekanıdır' diyenlere 'Bu topraklar da Kudüs de ilelebet bizim mekanımızdır' diyecek miyiz?" diye soran Davutoğlu, "Evet" karşılığını aldı.

- "Bizim başörtümüz onurumuzdur dediler, direndiler"

55 sene önce, 27 Mayıs 1960'da milli iradeye bir darbe vurulduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Rahmetli Adnan Menderes'i şehitliğe götüren bir darbe yapıldı" dedi. Menderes ve şehit arkadaşlarına rahmet dileyen Davutoğlu, "Bir kere daha hala darbe ve vesayetten medet umanlara haykırıyoruz, bu millet hiçbir zaman bir daha darbeye, vesayete geçit vermeyecektir" diye konuştu.

27 Mayıs darbesinin sadece onunla kalmadığını sonrasında 12 Mart muhtırası ve 12 Eylül darbesinin gerçekleştiğini anlatan Davutoğlu, Diyarbakır cezaevinde, Mamak'ta, Metris'te işkencelere muhatap kalındığını söyledi. Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Daha sonra 28 Şubat'ta gencecik kızlarımız, hayallerini üniversite kapılarında bıraktılar. 'Ya hayalleriniz ya başörtü' diye kıskaca alındılar. Onlar onurla 'Bizim başörtümüz onurumuzdur' dediler, direndiler. Türkiye'de kültürleri, dilleri yasaklayan, inançlara baskı uygulayan eski Türkiye vardı. 27 Mayıs ihtilalini yapan darbeciler, 12 Mart muhtırasını veren cuntacılar, 12 Eylül'de bu milletin evlatlarına, afedersiniz, dışkı yedirmeye kadar işkence yapan cuntacılar, darbeciler, vesayetçiler, daha sonra gladyo, kontrgerilla dahil bütün bir uluslararası çevreler hep bu milletin çocuklarını birbirine düşman etmek için uğraştı."

- "Çözüm de barış da milli birlik de bize emanettir"

Vatandaşların sloganları üzerine, "Çözüm de barış da milli birlik de bize emanettir ve emanetin gereği yerine gelecektir" diyen Davutoğlu, Çözüm Süreci'nin en öncelikli hedeflerinin olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin her köşesine şiddeti, terörü getirmek isteyenlere karşı biz inadına çözüm, inadına barış, inadına kardeşlik diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Alana gelirken yol boyunca çocukları gördüğünü belirten Davutoğlu, "Bu çocuklar büyürken anneler, babalar niye kaygılı olsunlar, 'Acaba çocuğum eve gelecek mi' diye niye gözyaşı döksünler" diye sordu.

Davutoğlu'nun, "Çözüm Süreci'ne var mıyız? 7 Haziran'da Çözüm Süreci için AK Parti demeye var mıyız" sözlerine, alandakiler "Evet" karşılığını verdi.

AA

Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,211 µs