En Sıcak Konular

'İbretialem olsun diye asıldılar'

27 Mayıs 2015 16:08 tsi
'İbretialem olsun diye asıldılar' Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu, suçlu oldukları için değil, ibretialem olsun diye asıldılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak'ta düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu'yu darağacına gönderenlerin tek bir gayesi bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Menderes ve iki arkadaşını darağacına gönderenler, bunu tek bir gaye için yaptılar. Menderes'in akıbetinin, bundan sonra gelecek siyasetçilere örnek olmasını istiyorlardı. Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu, suçlu oldukları için değil, ibretialem olsun diye asıldılar. Bir daha hiçbir siyasetçi vesayet odakları ile mücadeleye giremesin, milletle devleti barıştırmanın gayreti içerisinde olmasın diye bunu yaptılar."

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik idam kararına değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün de aynı şekilde birileri çıkıp, resmimi koyuyor, altına 'Yüzde 52 oyla idama mahkum oldu' diyor. Ondan sonra çeviriyor, 'Şok karar, Mursi yüzde 52 oy almasına rağmen, idama mahkum oldu' diyor. Ondan sonra hemen sosyal medyadan bunu çekip alıyor. Ondan sonra 'biz onu demedik, bunu demedik' vesaire. Dürüst olun, dürüst. Elinizdeki yazılı ve görsel medya ile siz neyi ürküteceğinizi zannediyorsunuz?"

"Şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyorlar"

Erdoğan, New York Times'da yer alan yazıya ilişkin şunları kaydetti:

"Bunların hepsi de gözleri milletin iradesine, yani sizlere dikmiş durumda ama bunlar Türk milletinin, bu milletin o asil duruşunu bilmiyorlar. O kirli ittifaklara benim milletimin nasıl ders vereceğini anlayamıyorlar. Bu uğurda şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyor ve üstelik bunu da köşelerinden bizzat duyuruyorlar. Bunlar, ücretli şarlatanlar, vesayetin tetikçileri. Milletin evlatlarının iktidarda olmasına, sizlerin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar."

"Operasyon düşünen karşısında milleti bulur"

Türkiye'ye yönelik operasyon yapma hevesinde olanlar bulunduğunu belirterek, "780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında birileri operasyon düşünüyor. Boşuna heveslenmeyin, bizi karşınızda bulursunuz, silahlı kuvvetlerimizi, tüm emniyet teşkilatımızı karşınızda bulursunuz, hepsinden öte milletimizi karşınızda bulursunuz" dedi.

AA



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,919 µs