En Sıcak Konular

Arabaya bak kişiliğini anla

24 Eylül 2007 10:44 tsi
Beyaz araba kullananlar hava atmaya meraklı, siyahı tercih edenler ise asalet peşinde.

Renk otomobile ruhunu verir. Otomobilin rengi, birçok tüketici için performans, teknik özellikler ve konfordan daha önce gelir. Öyle ki bazıları alacağı otomobil için önce rengini belirleyip ardından diğer özelliklerini arar.

Lükste siyah, orta sınıfta gri
Türkiye de Avrupa gibi renk konusunda son derece hassas. Otomotivdeki renk trendleri yakından izleniyor. Otomobillerin renkleri konusunda henüz bir araştırma yapılmasa da şirket yetkilileri ilk sırayı çelik grisinin ikinciliğiyse siyah rengin aldığını söylüyor.

Türkiye'de en çok satılan C segmenti yani orta sınıf otomobillerde en çok gri renk tercih ediliyor. Siyah renk lüks otomobillerde ilk sırayı alıyor. Öyleki cip satışlarının yüzde 90'ından fazlasını siyah renkler oluşturuyor.


Rengini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Gri: Türkiye'de otomobilde genellikle çelik ve gümüş gri kullanılıyor. Gümüş renk sahibinin gizemli olmayı sevdiği söyleniyor. Gümüş rengi otomobiller gerçek benliğini dışarıya yansıtmaktan kaçınan insanların rengi olarak biliniyor. Bu renk kiri göstermemesi sebebiyle de diğer renklere göre daha öne geçiyor.

Beyaz: Beyaz renk otomobil sahiplerinin daha çok dikkat çekmek istemedikleri belirtiliyor. En çok tercih edilen renkler arasında olan beyaz Avrupa ve gelişmiş ülkelerde Türkiye kadar kullanılmıyor.

Siyah: Tarihte ilk otomobillerin de rengi olan siyahın modası Türkiye'de de hiç geçmiyor. Üstelik her geçen gün daha artıyor. Cipyerin vazgeçilmez rengi. Genellikle asaleti seven insanların tercih ettiği siyah renk prestijin de simgesi olarak görülüyor.

Sarı: Sarı, kıyafette olduğu gibi otomobilde de kendine güveni ifade ediyor. Dikkat çekmeyi seven insanların genellikle sarı otomobil aldığı ifade ediliyor.

Kırmızı: Kırmızı spor otomobil tercihinde ilk sırada olduğundan anlaşılacağı üzere agresif kişiliği de ortaya çıkarıyor. Kırmızı otomobil sahipleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hız tutkunu olarak biliniyor. Kadınların kırmızı sevgisini ise açıklamaya gerek yok sanırız.

Kahverengi: Toprak rengi olduğu için sağlamlık ve ve güvenilirlik hissi veren kahverengi otomobilde fazla tercih edilmiyor. Psikologlar bu rengi tercih edenlerin olgun ve güvenilir olduğunu söylüyor.

Mor: Otomobilde tercihe göre sipariş edilen renklerden biri de mor. Mor, lüks hayat ve zarafeti simgeliyor. Mor aynı zamanda duygusallığın rengidir.

Mavi: Psikologlara göre mavi, bilgeliği, güveni ve sadakati simgeliyor. Koyu mavi otomobil sahibi mantığı duygularının önüne geçen kişi olarak tanımlanıyor. Mavi renk, kadınlar arasında çok seviliyor.

Yeşil: Yeşil otomobil sahipleri güvenliğine düşkün, başkalarına saygılı olan kişiler. Sürücü, bütün kurallara uyduğu için trafikte kuyruk oluşturabilir...

İlker Pehlivan-Radikal

 



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,891 µs