En Sıcak Konular

'Havacılık sektörü olağanüstü atılım içinde'

27 Mayıs 2015 12:38 tsi
'Havacılık sektörü olağanüstü atılım içinde' Başbakan Ahmet Davutoğlu, yerli uçak tanıtım töreninde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Türk havacılık sektörünün, AK Parti iktidarları döneminde olağanüstü bir atılım içine girdiğini bildirdi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen yerli uçak tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de havacılık sektörünün yüzde 15 büyüme kaydettiğini söyledi.
 
Türk Hava Yolları'nın dünyanın önemli markaları arasına girdiğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"AK Parti iktidarları döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde, Türk havacılık sektörü olağanüstü bir atılım içine girdi. Dünyada yılda yüzde 5 büyüyen sektör, Türkiye'de yüzde 15 büyüdü. Türk Hava Yolları dünyanın en önemli markaları haline geldi. İç hat yolcuları 2002'de 9 milyonken, bugün 85 milyon. Yine yurt dışı toplam yolcu yılda 34 milyonken, şimdi 166 milyon. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa etmek için 2013'te harekete geçtik. 2003'te bir hava yolu şirketi, Türk Hava Yolları iç hatlarda 2 merkezden 26 noktaya sefer yaparken, bugün 6 hava yolu şirketi 7 merkezden 55 noktaya seyahat eder durumda."
 
"Kararımızı mutlak şekilde uygularız"
 
Davutoğlu, "Bir kez daha ifade ediyorum ki biz bir karar aldık mı, karşımıza kim çıkarsa çıksın, ister Karadeniz'in dağları gibi doğal, isterse diğer tarafta bazı örgütlerin çalışmaları gibi şiddet yanlılarının engelleri olsun, hepsini aşarız ve kararımızı mutlak şekilde uygularız" dedi.
 
Türkiye'nin, savunmasını hibe üzerinden tanzim eden ülke olmaktan çıktığını vurgulayan Davutoğlu, "Aksine 5 milyar dolarlık yıllık üretim, 1,6 milyar dolarlık ihracatı, 1 milyar dolara varan Ar-Ge çalışmalarıyla çok güçlü, dünyanın rekabet edebilecek kapasitedeki öncü ülkeler arasında olan bir savunma sanayimiz var" diye konuştu.
 
"Durdurulamayacak bir iradenin sözcüleriyiz"
 
AK Parti'nin, durdurulamayacak bir iradenin sözcüsü olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Nasıl Nuri Demirağ'ın projeleri durdurulmuşsa bir el Roketsan üzerinden milli savunma sanayinin füze teknolojisine dayalı önemli projelerini durdurmak için düğmeye basmıştı. Eğer AK Parti iktidarda olmamış olsaydı şu anda geliştirilmiş birçok proje gelişme imkanı bulmadan durdurulmuş olacaktı. Bir kez daha vurgulamak isterim, biz hiçbir şekilde durdurulamayacak bir iradenin sözcüleriyiz."
 
"Atılımlar Türkiye'yi küresel aktör haline getirecek"
 
Davutoğlu, Savunma Sanayi İcra Komitelerinde ele alınan hususlar bağlamında milli muharip uçağın 2023'e kadar Türk semalarına çıkmasının hedeflendiğini bildirdi.
 
Uçağın tasarımı için gerekli yetkilendirmelerin verildiğine dikkati çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Tasarım için gerekli yetkilendirmeler verildi. Füze savunma sanayi konusunda, milli kapasiteyi artırıcı her türlü tedbir alınacak. Türkiye kendi savunması için neye ihtiyaç hissediyorsa, kendi mühendisleri, kendi sermayesi, kendi emeği, en önemlisi kendi iradesiyle hayata geçirecek. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu çerçevede çok önemli bir atılım, tabiri caizse paradigmayı, oyunu, akış seyrini değiştirecek önemli bir kararı almamız gerekiyordu. Bu da milli bölgesel uçak yapımı.
 
Önümüzdeki dönemde 2023'e kadar bütün bu projelerle bizim gerçekleştireceğimiz yeni atılım dönemi Türkiye'yi bölgesel bir güç olmaktan çıkarıp, küresel bir aktör haline getirecek. Bunun için her şeyden önce irade lazım, vizyon lazım, ideal lazım. Bunlar da bizim kadrolarımızda var. Milletimizin 7 Haziran'da vereceği destekle inşallah bütün bu projeler tayin edilen vakitte mutlaka hayata geçirilecek" dedi.

aa


Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,045 µs