En Sıcak Konular

'Önemli olan kurumsal olarak neler yapılacağıdır'

27 Mayıs 2015 12:04 tsi
Başbakan Yardımcısı Babacan, seçimlerin ardından Başbakan danışmanı olacağı iddiasına ilişkin, "Önemli olan AK Parti'nin kurumsal olarak önümüzdeki dönemde neler yapacağıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, A Haber'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
7 Haziran'da yapılacak seçimlerden sonra Başbakan danışmanı olarak göreve devam edip etmeyeceğine yönelik soru üzerine Babacan, tüm ekip olarak seçimlere odaklandıklarını söyledi.
 
Seçim sonrasıyla ilgili dedikodulara, söylentilere bakmamak gerektiğini dile getiren Babacan, söz konusu süreçle ilgili AK Parti'nin hazırlıklarına bakılması gerektiğini ifade etti.
 
AK Parti'nin "3 dönem kuralına" dikkati çeken Babacan, bu kuralın "ruhunun" çok önemli olduğunu ifade etti. Söz konusu kuralın, partinin kurumsal olarak güçlenmesi, sistemin şahıslara fazla bağımlı hale gelmemesi için olduğunu anlatan Babacan, "Bu 3 dönem kuralının ruhunun işletilmesi çok önemlidir. Burada önemli olan politikaların ve kurumların kalıcılığı ama insan kaynakları açısından da makul bir rotasyondur. Dolayısıyla bunun ruhunu mutlaka işletmemiz gerekiyor ama seçim sonrasıyla ilgili bugünden herhangi bir hesap, kitap, herhangi bir karar açıklanması... Bunların hepsi çok yanlış olur. Önemli olan taahhütlere sadık kalmaktır" diye konuştu.
 
"Kişisel olarak kararınızı 8 Haziran sabahı vereceksiniz, öyle mi?" sorusunu da Babacan, "Çok detaylı, somut şeyler söylemek, hele hele seçime gittiğiniz dönemde doğru değil. Kurumsal olarak da partimiz açısından da ekonomimiz açısından da doğru değil. Önemli olan, AK Parti'nin kurumsal olarak önümüzdeki dönemde neler yapacağıdır. Yoksa şahıslar üzerine fazla tartışmalar yapmanın Türkiye'ye de partimize de faydası yok" şeklinde yanıtladı.
 
"Ana hatlar, ana sütunlar aynen korunacak"
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçimlerin ardından AK Parti'nin ekonomi politikalarında değişiklik olup olmayacağına yönelik soru üzerine de Partinin söz konusu politikalarının çok detaylı şekilde dokümante edilmiş durumda olduğunu bildirdi.
 
Başından itibaren, temel konularda bir sürekliliğin bulunduğunu aktaran Babacan, "Yani Türkiye'yi son 12 yıldır başarılı kılan ne varsa, bu politikaların aynen devamı çok çok önemli. Ana hatlar, ana sütunlar aynen korunacak, bu da zaten yazılı bir şekilde taahhüt edilmiş durumda" dedi. Bunun ötesinde ise Türkiye'nin artık ikinci nesil, mikro ekonomik alanlarla ilgili alanlara yoğunlaşması gerektiğini belirten Babacan, söz konusu reformların detaylarının ise son açıklanan 25 yapısal dönüşüm programında yer aldığını kaydetti.
 
Türkiye'de ekonomide başarının temelinde siyasi istikrarın yattığını vurgulayan Babacan, bunun mutlaka korunması gerektiğini söyledi.

aa

 

Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs