En Sıcak Konular

Yerli yolcu uçağında Türkiye’nin gurur günü

27 Mayıs 2015 08:41 tsi
'Bölgesel milli uçak' projesinde modellerin tanıtımı Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştiriliyor. 32 yolcu kapasiteli uçakta iki motor alternatifi var...

Türkiye, bugün tarihi bir güne daha tanıklık ediyor. Milli Yolcu Uçağı Projesi’nde nihayet somut bir adım atılıyor. Bugün İstanbul’da proje kapsamındaki uçakların tanıtımı yapılacak. Haliç Kongre Merkezi’ndeki tanıtım toplantısına Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. Programa Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra; Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ile seçim nedeniyle görevinden ayrılan eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da katılacak.

32+3 KİŞİLİK KAPASİTE

İki alternatifli dizayn edilen milli yolcu uçağı, hem pervaneli turbo motor hem de jet motoru takılabilecek. İlk etapta 50 adet üretim planlandı. Uçak, özellikle 300-500 km'lik mesafelerdeki kentler arasında ulaşımı kolaylaştıracak. Uçakta 32 yolcu haricinde 3 kişilik mürettebat bulunacak. Projede sorumluluğu, Savunma Sanayii Müsteşarlığı koordinesinde oluşturulan "Savunma Teknolojileri Mühendislik Ticaret A.Ş" üstleniyor. Aralarında TUSAŞ'ın da olduğu Türk firmaları ile ATAK'ın üretiminde görev yapan mühendisler projede rol alacak.

FİYATLAR DÜŞECEK

Kimi zaman büyük uçakların doldurulamaması nedeniyle yapılan seferler, havayolu şirketlerinin zarar etmesine yol açarken, bölgesel yolcu uçağıyla bu sıkıntı ortadan kalkmış olacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, uçak için "Taksi, dolmuş gibi 20 kişilik yolcuyu buldu mu devam edecek. Herkes minibüse biner gibi bu uçaklara binebilecek ve istediği yere çok rahat gidebilecek" ifadesini kullanmıştı.

NEDEN 27 MAYIS SEÇİLDİ?

Uçağın tanıtımı, bilinçli olarak 27 Mayıs tarihine bırakıldı. Bundan tam 71 yıl önce (26 Mayıs 1944) ilk yerli uçak olan NU-D-38, İstanbul-Ankara uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmişti. Yani aslında Türkiye 1944 yılında yerli uçak yapabilme becerisine sahipti.

İhraç bile edilmişti

İlk yerli yolcu uçağımız olan NU-D-38, 26 Mayıs 1944 tarihinde İstanbul’dan Ankara’ya başarılı bir uçuş gerçekleştirdi. Bu ilk yerli yolcu uçağı Nuri Demirağ’ın fabrikasında imal edilmişti. Yolcu kapasitesi 6 olan bu uçak 1.000 km uçabilmekte, saatte 325 km hızı olan ve çift pilot kabinli zamanının A sınıfı kategorisinde bir uçaktı. THY bu uçaklardan almamış üretilen uçaklardan bir kısmı Hollanda’ya ambulans uçak olarak satılmıştı.

Test sonuçları ikna edemedi

Türkiye’nin ilk milli otomobili olan Devrim’in yaşadığı akıbet, 1940’larda ilk milli uçağımızın da başına geldi. Dönemin işadamı Nuri Demirağ’ın fabrikalarında üretilen eğitim uçakları için THK sipariş verir… THK’nın siparişi olan ve son olarak İstanbul’dan Eskişehir’e uçan uçakların teslimi için Eskişehir’de bir kez daha test uçuşu yapılması talep edilir. Bu teslimat öncesi son uçuşta, uçak çevredeki hayvanlar hava alanına girmesin diye pistte açılan hendeğe düşer. THK siparişi iptal eder. Ayrıca uçakların yurt dışına satılamaması için bir de kanun çıkartılır. 1940’ların başında ilk yerli uçağı üreten Nuri Demirağ, test uçuşlarının yeniden yapılması için birkaç kez Cumhurbaşkanı İnönü’ye mektup yazmasına karşın, karşılık alamaz. Uluslararası test sonuçları bile yeni bir test uçuşu için Ankara’yı ikna edemez. İsmet İnönü Nuri Demirağ’ı zenginlikten başı dönmekle suçlamaya başlar. Nihayetinde sipariş alamayan fabrika 1950'li yıllarda kapanır.

Akşam







Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,561 µs