En Sıcak Konular

'Çözümden yana tavrımızı sürdüreceğiz'

26 Mayıs 2015 19:55 tsi
'Çözümden yana tavrımızı sürdüreceğiz' Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Kıbrıs'ta çözümden yana tavrını sürdüreceğini belirterek, "Türkiye, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber'i ziyaretinde, Kıbrıs'ta müzakerelerin yeninden başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çavuşoğlu, müzakerelerin seyrinin gayet olumlu olduğunu, böyle bir dönemde dışişleri bakanı olarak KKTC’yi ziyaret edip hem müzakere sürecine hem de Kıbrıs Türk halkına desteklerini yinelemek istediklerini kaydetti.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantılarına katılmak üzere Kuveyt’e gideceğini ve Kıbrıs konusunun orada da gündemlerinde olacağını belirten Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu zorlu süreçte KKTC Meclisi'ne önemli görevler düşüyor. İnşallah meclisin de desteğiyle adada kalıcı, adil, iki kesimliliğe ve eşitliğe dayanan, 11 Şubat ortak açıklaması çerçevesinde bir çözüm olur” dedi.

Çavuşoğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada ise yeniden başlayan müzakere sürecinin her zaman destekçisi olduklarını belirterek, "Türkiye olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs'ta çözümden yana tavırlarımızı devam ettireceğiz. Kıbrıs Türk halkının da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanında olacağız" diye konuştu.

KKTC'ye su temini projesi  

Türkiye'den KKTC'ye su temini projesinin 20 Temmuz’a yetişeceğini umduklarını kaydeden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, suyun KKTC'ye 20 Temmuz’da geldikten sonra Rum kesimine de verilebileceğini belirtti. Çavuşoğlu, suyun barış suyu olduğunu ve her iki halkın yararına kullanılmasını istediklerini kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da Çavuşoğlu’nu KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve hem partisi hem de hükümet için Kıbrıs sorununun çözümünün önemli olduğunu vurguladı.

Yorgancıoğlu, başbakanlığı döneminde Türkiye hükümetlerinin Kıbrıs sorununu çözme konusundaki kararlı tavrını gördüğünü belirterek, "Bu yeni süreçte de bu kararlılığın devam edeceğini ifade etmeniz bizim açımızdan anlamlıdır” diye konuştu. 

AA



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs