En Sıcak Konular

İlaçsız tedavi mümkün mü?

26 Mayıs 2015 16:20 tsi
İlaçsız tedavi mümkün mü? Fitoterapi yani bitkilerle tedavi, modern tıbbın mesafeli durduğu bir alan. Hal böyle olunca meydan bazen sahtekarlara kalabiliyor. Doktor Ümit Aktaş ise “Tıbbî bitkilerle hastalık tedavisi doktorların işidir.” diyerek uyarıyor.

Modern tıbbın önce hastalık sonra ilaç ürettiği tezine katılanların sayısı gitgide artıyor. Kimyasal ilaçlar, aşılar ve kemoterapi… Tüm dünyada bunlar tartışmalı vaziyetteyken bizde de durum pek farklı değil. Hal böyle olunca bitkilerle tedavi nam-ı diğer fitoterapi, gün geçtikçe önem kazanıyor. Ancak bu işin şarlatanları da yok değil. Fitoterapi deyince ilk akla gelen isimlerden Doktor Ümit Aktaş ile Hayykitap'tan çıkan yeni kitabı “Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi” üzerine konuştuk. Aktaş “Tıbbi bitkilerle hastalık tedavisi doktorların işidir.” diyerek herkesi sahtekârlara karşı uyarıyor.

Doktorlara bitkilerle tedavi sertifikası geliyor

Fitoterapi, derya deniz bir alan. Ancak ülkemizde bu işin eğitimi eczacılara verilirken doktorlar bu eğitimden mahrum kalıyordu. Dr. Ümit Aktaş, geçtiğimiz yıl ülkemizde “geleneksel ve tamamlayıcı tıp yönetmeliği”nin yürürlüğe girmesinin oldukça mühim bir gelişme olduğu görüşünde. Buna göre doktorlar da oldukça kapsamlı bir fitoterapi eğitimi alarak edindikleri sertifika bitkilerle tedavi uygulayabilecekler. Hatta kendisi de Bahçeşehir Üniversitesi'nde bu alanda eğitim koordinatörlüğü görevini yürüttüğünü söylüyor ve ekliyor: “Fitoterapi eğitimi doktorlara verilmezse boşluk doğar, bu boşluğu da maalesef şarlatanlar doldurur.”

‘Kadıncağıza kendi idrarıyla lavman yaptırmışlar’

Bitkilerle tedavi konusuna modern tıp mesafeli yaklaşınca meydan sahtekârlara kalıyor. Dr. Ümit Aktaş, kendisine başvuran birçok hastanın daha önceden kandırılmış olduğunu üzülerek gördüğünü söylüyor. Öyle ki kendisine başvuran bir kadın hasta, daha önce, kendisini bitkisel tedavi uzmanı ve doktor olarak tanıtan ünlü bir isme gittiğini anlatmış. Sözde ‘uzman' olan bu isim, kadına rahatsızlığı için kendi idrarıyla lavman yaptırmasını söylemiş. Aktaş, kadına “Peki hiç mi şüphelenmediniz, böyle saçma bir tedavi mi olur?” diye sorduğunu, “Bir sözü ayet, bir sözü hadis olunca biz de inandık işte.” cevabını aldığını söylüyor. Bu nedenle özellikle dinî değerleri sömürerek akıl almaz tavsiyeler veren sahtekârlara karşı uyanık olunması konusunda da uyarıyor.

‘Torunlarımıza patik yerine insülin iğnesi kılıfı öreceğiz’

Ümit Aktaş, Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi kitabında astımdan kansere, çölyak hastalığından romatizmaya kadar birçok derde deva olacak kürlerin tariflerini paylaşmış. Ancak kitap yalnızca bundan ibaret değil. Son dönemin tehlikeli hastalıklarına karşı uyarılar da mevcut. Bunlardan belki de en tehlikelisi Aktaş'ın ‘çağın vebası' olarak nitelediği diyabet. Bu hastalıktaki dünya çapındaki artışı kimya firmalarının tarıma da el atarak buğdayı ıslah etme adı altında genetiğiyle oynamalarına bağlıyor. “Kimya firmaları önce gıda tohumlarıyla oynayarak sağlığımızı bozuyor, sonra da ürettikleri ilaçları bize satarak bu hastalıkları tedavi ettiğini iddia ediyor.” diyor Aktaş. Öyle ki diyabet bu hızla yayılmaya devam ederse bundan birkaç yıl sonra nineler torunlarına patik yerine ‘insülin kalemi iğnesi' için kılıf örmek zorunda kalacaklar.

Kansere karşı brokoli kürü

Yumruk büyüklüğünde brokoliyi mutfak robotuna alın. Üzerine 7 yaprak roka, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 tutam kaya tuzu, bir limonun suyu ve kabuklarını rendeleyerek ekleyin. Robotu çalıştırın ve brokolinin iyice parçalanmasını sağlayın. Bir kâseye alarak ağzını kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Kanserden korunmak istiyorsanız ve özellikle ailenizde kanser öyküsü varsa her gün bu kürü taze taze hazırlayarak tüketebilirsiniz. Ancak brokoliyi asla haşlamayın, tariften şaşmayın.

Vücut direncini artıran şurup

Malzemeler: *25 gr Aloe vera *10 gr Ravent *1 gr safran *10 gr meyankökü * 50 gr olgunlaşmış taze kudret narı *10 gr kuru kök zencefil *10 gr tıbbi papatya *5 gr toz tarçın *2 gr sinameki *5 gr anason *7 adet ayva çekirdeği *5 gr civanperçemi *10 gr ginkgo biloba *10 gr ıhlamur çiçeği *6 yemek kaşığı ev yapımı elma sirkesi

Yapılışı: Tüm kuru malzemeleri geniş bir kapta iyice harmanlayın. Üzerine 750 gr süzme hakiki karakovan balı ve 6 yemek kaşığı elma sirkesi koyun. Güzelce karıştırın. Ağzı kapalı olarak güneş alan ılık bir yerde 21 gün bekletin. Kavanozu her gün tahta bir kaşıkla karıştırın. Süre dolunca süzgeçten geçirip yine cam kavanozlara alın. Sabah akşam ılık suya bir tatlı kaşığı ekleyerek içebilirsiniz.




Hayykitap'tan yayınlanmış olan ''Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi'' kitabını satın almak için tıklayınız... 



Bu haber 2,846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs