En Sıcak Konular

''Bu yeni Türkiye özgürlüklerin Türkiye'si''

26 Mayıs 2015 08:28 tsi
Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Bu yeni Türkiye özgürlüklerin Türkiye'si. Bu yeni Türkiye'de devleti yöneten bir grup azınlığın millete efendilik yapması yok" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu yeni Türkiye özgürlüklerin Türkiye'si. Bu yeni Türkiye'de devleti yöneten bir grup azınlığın millete efendilik yapması yok. Bu yeni Türkiye'de yönetenlerin millete hizmetkar olması var" diye konuştu.
 
Yılmaz, AK Parti Malatya İl Başkanlığının bir otelde düzenlediği toplantıda, Malatya'da mukim Bingöllü ve Muşlu vatandaşlarla bir araya geldi.
 
Burada konuşan Yılmaz, Malatya'nın çeşitliliği birlik içinde yaşayan bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Değişik etnik grupların, değişik inançların, mezheplerin uyum içinde, kardeşçe bir arada yaşadığı, bir arada ürettiği bir şehir. Aslında Malatya çözüm süreci. Malatya'da yaşananı bütün ülkeye yaydığımız zaman, bütün ülke Malatya'daki bu birliği, beraberliği bulduğu zaman inanın çok fazla bir sorunumuz kalmayacak" diye konuştu.
 
Herkesin inançlara ve etnik kimliklere saygı göstermesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Kimliklere saygılı olacağız ama kimlik siyaseti yapmayacağız" dedi.
 
Ortadoğu'daki insanların farklı kimliklerden, mezheplerden ve inançlardan oldukları için kavga ettiğini dile getiren Yılmaz, "Türkiye, Allah'ın izniyle bu çözüm sürecini sonuçlandıracak ve sadece Türkiye'ye huzur getirmeyecek. Bütün Ortadoğu'ya huzur getirecek. Türkiye, gerçek anlamda örnek bir ülke olacak inşallah" değerlendirmesinde bulundu.
 
"İslam dünyasının bu belalardan kurtulması çok çok önemli" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
 
"Irkçılık, bir beladır, bir musibettir. Bir virüs gibi toplumların içine girip onları çökerten, onları binbir türlü sıkıntıya düşüren bir hastalıktır. Bizim bundan uzak durmamız lazım. Çok şükür bizim maneviyatımız var, inancımız var, medeniyetimiz var, yüzyıllar boyu devam eden kardeşliğimiz var. Hiç kimse bizim bu kardeşliğimizi bozamaz."
 
Yasakların Türkiye'sinin geride kaldığını vurgulayan Yılmaz, "Şimdi yeni bir Türkiye var. Bu yeni Türkiye özgürlüklerin Türkiye'si. Bu yeni Türkiye'de devleti yöneten bir grup azınlığın millete efendilik yapması yok. Bu yeni Türkiye'de yönetenlerin millete hizmetkar olması var" dedi. Bazılarının bu yeni Türkiye'yi istemediğini anlatan Yılmaz, "O eski devlet zihniyetine dönmek istiyorlar, eski zihniyeti tekrar canlandırmak istiyorlar. Bunlara müsaade etmemeliyiz" ifadesini kullandı.
 
Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu belirterek, "CHP, MHP, HDP, paralel, üçgen ne ararsanız hepsi bir araya gelmişler. 'AK Parti'yi nasıl olur güçten düşürürüz', 'milletin gücünü nasıl kırarız' bunun için uğraşıyorlar. Çok uyanık olmamız lazım" diye konuştu.
 
Yılmaz, son 12 yılda çok önemli reformlar yaptıklarını dile getirerek, "Başörtüsü özgürlüğünü unutmamamız lazım. Kızlarımız başörtülerinden dolayı üniversite kapısından geçemiyorlardı. Kamu kurumlarında çok şükür başörtüsü serbestliği var. Biz başörtülü kardeşlerimizi, başörtüsüz kardeşlerimizi birbirinden ayırmıyoruz ama geçmişte başörtülü olanlara ayrımcılık yapıldı, zulümler yapıldı, dışlamalar yapıldı. Muşlu kardeşlerim, Bingöllü kardeşlerim, Malatyalı kardeşlerim her şeyi bir tarafa bıraktım. Sadece bunun için AK Parti'ye destek olmaya değmez mi Allah aşkına" dedi.
 
Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını bitirdiklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"24 saat Kurmanca, Zazaca yayın yapan TRT Kurdi var mı, var. Olağanüstü halleri kaldırdık mı? Devlet Güvenlik Mahkemelerini kaldırdık mı? Milli Güvenlik Kurulunun yapısını değiştirdik mi? Evet bütün bunları yaptık. Faili meçhul cinayetlere son verdik mi? Bizden önce yapılanların peşine düştük. Onların hesabını sorduk. İşkence diye bir şey duyuyor musunuz Allah aşkına? Bunlar ilerleme değil mi, değişim değil mi? Anayasayı değiştirdik. Vesayetçi yapıyı değiştirdik. Artık milletin iradesi hakim irade haline geldi. İşte birileri bunu istemiyor."
 
"Çözüm süreci için AK Parti'ye güç vermemiz lazım"
 
Yılmaz, çözüm sürecini başlattıklarını anımsatarak, "Allah'ın izniyle 7 Haziran'dan sonra güçlü bir şekilde yolumuza devam ettiğimiz taktirde çözüm sürecini sonuçlandıracak olan da yine AK Parti olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Çözüm süreci gibi zor meseleleri ancak güçlü partilerin çözebileceğini kaydeden Yılmaz, "AK Parti, Meclis'te büyük çoğunluğa sahip olmazsa, AK Parti, tek başına iktidar olmaktan uzaklaşırsa çözüm sürecinin de akamete uğrayacağını çok iyi biliyorlar. Bunun için AK Parti'ye saldırıyorlar. Önünü kesmeye çalışıyorlar. Milletimizin çok uyanık olması lazım. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyorsak AK Parti'ye güç vermemiz lazım" diye konuştu.

aa

 

Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs