En Sıcak Konular

'Muhalefet koalisyonu oldular'

22 Mayıs 2015 21:47 tsi
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "AK Parti kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun' diyen bin anlayış muhalefette. İktidar koalisyonu olamayacaklar ama muhalefet koalisyonu oldular" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, her zaman "Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız" dediklerini belirterek, "Ama şu anda 'AK Parti kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun' diyen bin anlayış muhalefette. İktidar koalisyonu olamayacaklar ama muhalefet koalisyonu oldular" dedi.
 
Akdoğan, partisinin il başkanlığı ziyaretinde yaptığı açıklamada, bu seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, AK Parti'nin en büyük gücünün teşkilat gücü olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin en büyük teşkilat yapısına AK Parti'nin sahip olduğunu dile getiren Akdoğan, "En büyük kadın kolları ve gençlik kolları örgütüne, teşkilatına ve en çok üyeye AK Parti sahip. Bu yapısıyla, organizasyon kabiliyetiyle, teşkilat yapısıyla AK Parti'nin büyük başarılar elde ettiğini bugüne kadar gördük. Bu seçimde de inşallah yine büyük bir başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Bugüne kadar Beşir Atalay Bey'in liste başkanlığında büyük başarılar kazandık. İnşallah Oğuz Kağan Köksal Bey'in liste başı olduğu yeni milletvekili adaylarımızla da burada büyük başarı elde edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.
 
Akdoğan, bu seçimlerin daha farklı bir anlam taşıdığını ve daha önemli olduğunu belirterek, bütün teşkilatın bunun bilinciyle faaliyet göstermesi gerektiğini vurguladı.
 
Siyaseti makam, mevki ve koltuk için yapmadıklarını ifade eden Akdoğan, şunları kaydetti:
 
"Her zaman diyoruz ki 'Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız'. Ama şu anda 'AK Parti kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun' diyen bin anlayış muhalefette. İktidar koalisyonu olamayacaklar ama muhalefet koalisyonu oldular. Bu muhalefet koalisyonu, yani CHP, MHP ve HDP'nin el altından işbirliği yaptığı bu seçim sürecinde, dertleri kazanmak değil, AK Parti'ye kaybettirmek, bir şekilde AK Parti'nin önünü kesmek. Bu yüzden eski Türkiye'ye dönmek için AK Parti'yi bir şekilde bileğini bükmeye çalışıyorlar ve her yolu deniyorlar, her türlü işbirliğini yapıyorlar. Anadolu?da birçok ilde ve ilçede, bu partiler arasında nasıl işbirlikleri olduğunu, nasıl oy geçişleri olduğunu yerel seçimde de cumhurbaşkanlığı seçiminde de gördük."
 
"Teşkilatlarımız bu seferde sınavı geçecek"
 
Akdoğan, sorumlu davranmak durumunda olduklarını anlatarak, milletin AK Parti'ye güvendiğini ve bu güvenin kolay oluşmadığını söyledi.
 
Türkiye'de güven ve istikrarın sürmesinin, yeni anayasanın yapılabilmesinin, yeni Türkiye'nin kurulabilmesinin ve Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşmasının AK Parti'nin güçlü bir şekilde sandıktan çıkmasına bağlı olduğunu ifade eden Akdoğan, "Bu yüzden bütün sorumluluk, bu büyük yük teşkilatlarımızın omuzlarında. İnanıyorum ki teşkilatlarımız bu sefer de sınavı geçecek, büyük bir performans ortaya koyacak. Türkiye'nin geleceği için, yeni Türkiye'nin kurulabilmesi için, o eski Türkiye özlemcilerine geçit vermeyecekler, fırsat vermeyecekler. Türkiye büyümeye, kalkınmaya, büyük yatırımlara, dev projelere devam edecek. Bunu milletimiz için yapmak zorundayız. Bölge halkları, mazlum milletler, Türkiye'deki garip guraba ve dünyadaki yoksullar için bunu başarmak zorundayız. Bu azimle, inançla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah Kırıkkale yüksek bir başarıyla AK Parti'nin Türkiye'deki başarısına katkıda bulunmuş olacak" diye konuştu.
 
Akdoğan, daha sonra Zafer Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Bu sırada gördüğü gelin ve damada altın taktı.
 
Kırıkkale Belediyesini de ziyaret eden Akdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'dan şehirle ilgili bilgi aldı.
 
Milletin AK Parti'yi sevdiğini ve desteklediğini ifade eden Akdoğan, "Millete sahip çıkmak ve ilgilenmek gerekiyor. Belediyeciliğin yüzde 80'i sosyal projelerdir, halkla ilişkilerdir, güler yüzdür, insanlara temas etmektir, kalbini kazanmaktır. Kent kültürünü oluşturmak önemli. Son dönemde ben bunun oluşmaya başladığını görüyorum Kırıkkale'de. İnşallah diğer kamu yatırımları, belediye yatırımlarıyla Kırıkkale, daha farklı bir görünüşe de kavuşacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.
 
Akdoğan, daha sonra Elmadağ Kaymakamlığı ve Belediyesince düzenlenen "Elmadağ 4. Eğitim Bilim ve Kültür Şenliği"ne katıldı.
 
Türk milletinin  bugün daha büyük bir özgüvene sahip olduğunu ifade eden Akdoğan, "Halkımız bir şeyler yapabileceğine dair daha da güçlenmiş durumda. Bu sebeple Türkiye bölgesel bir aktör, bir güç oldu. Her alanda çok büyük mesafeler alıyoruz. Geleceğimiz çocuklarımız, onların üzerine titrememiz gerekiyor. Onları çok iyi eğitmemiz gerekiyor. Bu yüzden şu anda  kamu yatırımlarında en büyük payı milli eğitim alıyor. Hiçbir şeyi esirgemiyoruz. Ne yapmamız gerekirse, tabletlerden akıllı sınıflara, akıllı tahtalara kadar yavrularımız her şeyin en iyisine layık. Biz onlara daha iyi bir gelecek sunmanın gayreti içindeyiz" ifadesini kullandı.    

aa


Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs