En Sıcak Konular

'HDP'ye verilen bütün oylar vebaldir'

22 Mayıs 2015 21:03 tsi
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Muş'ta kaçırdıkları askeri bırakmaları işi çözmüyor. Eli silahlı olan adam orada durduğu sürece bu HDP'ye verilen bütün oylar vebaldir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Muş'ta askerimizi kaçırdılar, sonra getirmişler HDP binasına bırakmışlar. Arkadaş, o kaçırdıkları askeri bırakmaları işi çözmüyor. Eli silahlı olan adam orada durduğu sürece, terör örgütü orada durduğu sürece bu HDP'ye verilen bütün oylar vebaldir" dedi.
 
Hoca Ahmet Yesevi Cami'sinin açılışını yapan Akdoğan, burada cuma namazını kıldı.
 
Daha sonra Ahmet Yesevi Meydanı'nda halka hitap eden Akdoğan, 7 Haziran seçimlerinin bir referandum niteliğinde olduğunu, eski Türkiye'ye geri dönmek isteyenlerle yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında mücadele yaşandığını söyledi.
 
HDP, CHP ve MHP ile lobilerin, vesayetçi odakların bir araya gelip, "AK Parti'nin bileğini bükeceğiz" dediklerini belirten Akdoğan, bunu da HDP'ye barajı geçirerek yapacaklarını ifade etti.
 
Akdoğan, HDP'nin parti olarak seçime girmesi ve barajı geçirtme çalışmalarının bir proje olduğunu vurgulayarak, "Diyorlar ki 'HDP, barajı geçerse, AK Parti'yi devirirsek koalisyonlar dönemine gideriz.' Peki, ey HDP, sen Çözüm Süreci'ni önemsiyorsan o zaman kim yapacak Çözüm Süreci'ni? MHP mi yapacak, ulusalcı CHP mi yapacak? Şimdi kol kola girdiğin, Çözüm Süreci'nin düşmanı olan Paralel Yapı mı yapacak? Kim yapacak? Bu bir kandırmaca" değerlendirmesinde bulundu.
 
HDP'ye oy verenlere de "Bunların gerçek yüzünü artık görelim. Bunlar Türkiye partisi olamazlar. Eşcinsel aday çıkartan, eşcinsel evliliği öne süren bir parti, Türkiye partisi olabilir mi" diye seslenen Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Muş'ta askerimizi kaçırdılar, Türk askerini kaçıran bir örgütün uzantısı Türkiye partisi olabilir mi? Sonra getirmişler HDP binasına bırakmışlar. HDP, PKK'nın seçim ofisi. Niye? Onlar prim yapsın diye. Arkadaş, o kaçırdıkları askeri bırakmaları işi çözmüyor. Orada eli silahlı olan adam orada durduğu sürece, terör örgütü orada durduğu sürece, bu HDP'ye verilen bütün oylar vebaldir. Bunların güçlenmesi, demokrasinin güçlenmesi anlamına gelmiyor çünkü bunlar terör örgütünün vesayeti altında. Millet bunlara bakıyor, oy veriyor, arkadaki adamın dediği oluyor, elinde silah olan adamın dediği oluyor, devlete kurşun sıkan adamın dediği oluyor. HDP listelerini, HDP yönetimi mi belirledi? Kandil belirledi. Bunlar millete mi hesap veriyor? Kandil'e hesap veriyor. Sonra çıkmış Selahattin Demirtaş, 'Bizim neye ihanetimizi gördünüz' diyor. Türkiye Cumhuriyeti'ne savaş açan, kendi ülkesine ateş eden, karakol basan, milletin evlatlarını orada şehit eden bu terör örgütü, kimin örgütü? Sen, onun uzantısı değil misin? Daha nasıl bir ihanet olacak?"
 
"HDP, barajı geçsin diye görüşmedik"
 
Akdoğan, kendilerinin Çözüm Süreci'ni yürüttüklerini, görüşmeler yaptıklarını hatırlatarak, "HDP, barajı geçsin diye görüşmedik, terör son bulsun diye görüştük. O zaman da bu eleştirileri söylüyorduk. Ben her röportajımda 'Bu illegaliteye son vermeniz lazım, eylemsizlik karakol basmamak değildir, yol kesmek, adam kaçırmak bunlar süreci zehirliyor' diyorum" ifadelerini kullandı.
 
Bunlarla mücadelelerinin, Çözüm Süreci başarıya ulaştığı takdirde de devam edeceğine dikkati çeken Akdoğan, bu hastalıklı yapıya Kürtleri asla terk etmeyeceklerini söyledi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Anadolu'da mega kent" projesine de değinen Akdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiride bulundu.
 
Akdoğan, "Sabah kalkmış aklına bir fikir gelmiş, daha önce gelseydi seçim beyannamesinde açıklardı. Birdenbire 'yüzyılın projesi' olmuş, bu laf 'yüzyılın palavrası'. Tam bir palavra, bunlar üfürükçü. Sadece 'ben daha fazlasını veririm siyaseti' yapıyorlar" dedi.
 
 Kılıçdaroğlu'nun "mega kentler yapacağız" ifadesini de anımsatan Akdoğan, "Bizim şu anda yaptığımız, bu dönemde 2019'a kadar yapacağımız şeyleri beyefendi 30 yıl sonra yapacakmış" diye konuştu.
 
"Bu üç şaşkından hiçbir şey çıkmaz"
 
"Hepsi aynı çuvala girdi, denize düşen yılana sarılır misali" diyen Akdoğan, şunları kaydetti:
 
"CHP ile MHP yan yana gelebilir miydi? Geliyor, bu nasıl bir ilkesizliktir? HDP'nin ki zaten ayrı Çözüm Süreci'nin düşmanlarıyla kol kola girmiş durumda. Türkiye'nin son zamanda takındığı tavır ahlaki bir tavırdır, vicdani bir tavırdır, insani ve milli bir tavırdır. Eğer Türkiye'nin bugün sesi çok çıkıyorsa kendi ayaklarımızın üzerinde doğrulduğumuz için çıkıyor. Bugün AK Parti'den başka bütün şehirlere ve ilçelere gidebilen bir parti var mı?
 
Bu görüşmeler taviz görüşmeleri değildir. 'Analar ağlamasın' diye, 'gencecik fidanlar toprağa düşmesin' diye biz bu süreci başlattık ve yapıyoruz. İnsanlar askere çocuğunu gönderirken kara kara düşünüyordu, şimdi gönül rahatlığıyla gönderiyor, bunun için yapıyoruz. Yoksa hiç kimseye taviz verdiğimiz yok. Milletin kabul etmeyeceği, içine sinmeyeceği hiçbir şeyi AK Parti Hükümeti yapmaz çünkü AK Parti'nin rotasını sadece millet çizer."
 
Kendisini dinleyenlere "Nasıl olsa AK Parti kazanır diye sandığa gitmemezlik etmeyeceğiz" çağrısında bulunan Akdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde katılımın çok düşük olduğunu, 7 Haziran'da ise katılımın artması gerektiğini dile getirdi. 
 
Akdoğan, "Bunlar o koalisyonlar dönemine bizi geri götürmeye çalışıyorlar. Bu üç şaşkından hiçbir şey çıkmaz. Bunlar iktidar koalisyonu olamayacağını biliyor, muhalefet koalisyonu oldular" ifadesini kullandı.

aa



 

Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs