En Sıcak Konular

'Görünüşte çok ama aslında iki parti var'

22 Mayıs 2015 20:14 tsi
'Görünüşte çok ama aslında iki parti var' Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu, "Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup üzerine havaalanı yapan AK Parti var" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup üzerine havaalanı yapan AK Parti var. Bir de bir araya gelip, hep beraber toplanıp, eski Türkiye'yi getirmek isteyen, eski Türkiye partileri var" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına, Karadeniz'in coşkulu dalgalarına benzettiği Trabzonluları selamlayarak başladı.
 
Davutoğlu, Trabzonlulara şöyle seslendi:
 
"Trabzon'u bize emanet eden Fatih Sultan Mehmet Han'a, Trabzon'da büyüyen, sonra da 8 yılda tüm Ortadoğu'yu, Mısır'ı fetheden Yavuz Sultan Han'a, burada doğup bir cihan devletine muhteşem yüzyılı yaşatan Kanuni Sultan Süleyman Han'a, yedi düvele, yedi iklime hükmeden ve bu topraklardan feyiz alıp hükmeden, Osmanlı sultanlarına selam olsun. Trabzon'un toprağına, taşına, dağına ve suyuna selam olsun."
 
Davutoğlu, alandakilerin "Başbakan Ahmet, vatan sana emanet" sloganları üzerine,  "Vatan bize emanet, başımızın üzerinde, yüreğimizde, gönlümüzde. Sandıkta size emanet. Trabzon'a" karşılığını verdi.
 
Trabzon'a dokunmanın Türkiye'ye dokunmak anlamına geldiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, "Çünkü sadece Trabzonlular Trabzon'da değil, tüm Türkiye'de. Türkiye'nin her yerinde. Onun için hayatımda yerinde sabit duran, herhangi bir tehdit karşısında geri adım atan, herhangi bir şekilde tereddüt eden tek bir Trabzonlu'ya rastlamadım" diye konuştu. 
 
 Davutoğlu, seçim kampanyasında Trabzon'un kendilerine ilham verdiğine işaret ederek, "Bize her yer Trabzon. Seçim kampanyamızdaki şarkılardan biri de 'Bize her yer Türkiye'. Görüyor musunuz? Trabzon her şeye ilham veriyor" dedi.
 
Vatandaşlarla birlikte "Bize her yer Trabzon, bize her yer Türkiye" diye seslenen Başbakan Davutoğlu, konuşması sırasında yağmurun başlaması üzerine de "Bugün burada bizi rahmetle karşıladınız. Ama biliyorum. Trabzon meydana çıktı mı, yağmur da olsa, boran da olsa meydanı bırakmaz" ifadelerini kullandı.
 
"Aziz Trabzonlular, 7 Haziran'da yeni Türkiye'yi var mısınız?"
 
Her zaman yanlarında olan Trabzon'un ilçelerini sayarak tek tek selamlayan Davutoğlu, Başbakan olmadan önce son ziyaretini yaptığı Doğu Karadeniz gezisinde, Trabzon'a uğradığını ve burada coşkuyla karşılandığını hatırlattı.
 
Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Ordu-Giresun Havalimanı'nı açtıklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
 "Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup üzerine havaalanı yapan AK Parti var. Bir de bir araya gelip, hep beraber toplanıp, eski Türkiye'yi getirmek isteyen, eski Türkiye partileri var. Aziz Trabzonlular, 7 Haziran'da yeni Türkiye'yi var mısınız?  Türkiye'nin mevcudiyeti Ortadoğu'nun ayağa kalkmasıdır, Kafkasların, Ortaasya'nın, Balkanlar'ın ayağa kalkmasıdır."
 
Günlerdir meydanları gezdiklerini, Trabzon'da da 53. mitinglerini  gerçekleştirdiklerini, her gittikleri kentte vatandaşlarla buluştuklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin doğusuna, batısına, kuzeyine ve güneyine gidiyoruz. Her yerden enerji alıyoruz" dedi.
 
"Zannedersin ki Venedik İzmir'e gelmiş kayıklarla dolaşıyorlar"
 
Trabzon'a yaptığı kısa süreli ziyaretin ve katıldığı kongrenin ardından tatil yapmadığını ve hiç yorulmadığını aktaran Davutoğlu,  "Trabzon'un suyunu içenler yorulur mu? Trabzon'a sırtını verenler yenilir mi? Trabzon'a güvenen hiç şaşırır mı? mı? Biz, size güveniyoruz. Siz de bize güveniyor musunuz? Trabzon ayakta mı? Bunlara bir ders verecek miyiz?" diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlayan hamlelerle Ordu-Giresun Havalimanı'nı yaptıkları bilgisini veren Davutoğlu, "Denizi doldurup, dünyada üçüncü, Avrupa'da tek örnek olarak denizin üzerine, suyun üzerine havalimanı yaptık ve açtık'' dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"CHP'nin idaresindeki İzmir'e bakın. İki gündür yağmur yağdı, bırakın suya havalimanı yapmayı, su şehri bastı da haberleri yok. Zannedersin ki Venedik İzmir'e gelmiş kayıklarla dolaşıyorlar. Ya Allah aşkına. Şimdi bu şaşkın Kılıçdaroğlu çıkmış, coğrafyayı yeni keşfetmiş. 'Türkiye merkez ülke' diye yeni fark etmiş. Biz onu 15 yıl önce yazdık, 12 yıldır da uyguluyoruz. Bırak şimdi sen mega kenti, merkez kenti. Şu İzmir'i su baskınlarından kurtar, ondan sonra gel karşımıza, bizim sınavımızdan geç de sonra mega proje açıkla. Bir şehri yönetemeyene Türkiye verilir mi? Bu çağda İzmir gibi modern şehir bir yağmurda su altında kalıp, bu şekilde İzmirli rezil edilir mi? Kim bu aklı verdiyse, yalan. Doğru hiçbir şey var mı zaten. Günlerdir söylüyorum, verdiği tüm rakamlar yalan diyorum. Tekrar ediyor. Problemi ne biliyor musunuz? Hiçbir şey kendisine ait değil. Eline kağıt veriyorlar, okuyor."

aa




 

Bu haber 960 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs