En Sıcak Konular

TOFAŞ işçileri de eylemlerini sonlandırdı

22 Mayıs 2015 14:02 tsi
Bursa'da ek sözleşme isteyen işçilerden TOFAŞ çalışanları, aldıkları söz üzerine eylemlerini bitirerek işbaşı yaptı. İşçilerin büyük kısmı işbaşı yaptı, bazıları ise hala eylemde

Tofaş otomobil fabrikasında üretim bu sabah saatlerinde yeniden başladı. Türk Metal Sendikası'na kızan ve maaşlarında iyileştirme isteyen işçilerin başlattığı eylem kısmen bugün sona erdi. Tofaş Ceo'su Cengiz Eroldu'nun bir ay sonra maaşlarda iyileştirme konusunda namus sözü vermesi üzerine bugün 6.45 vardiyasına bin 700 işçi geldi. Üretim başlarken, fabrika içinde ve dışında bin civarında da işçi eylemlerini sürdürüyor.

Tofaş Ceo'su Cengiz Eroldu, dün akşam saatlerinde işçi temsilcileriyle görüşüp, "Sabah 06.45'te iş başı yapın. Şu anda iyileştirme konusunda değişiklik yok. Ancak bir ay sonra iyileştirme için namus sözü veriyorum" dedi.Bu sözler üzerine insan kaynakları da bu sabah üretimin başlayacağını, servislerin çalışacağını, servis imkanı olmayanların toplu olarak taksiyle fabrikaya 4 nolu kapıdan gelebileceklerini ve ulaşım ücretlerinin ödeneceğini bildirdi.Sabah saatlerinde yoğun bir şekilde servislerle ve özel araçlarıyla bin 700 işçi işe geldi. Sabah 06.45'te işçilerin gelmesiyle üretim başladı. Beyaz yakalı tabir edilen ve eylemlere hiç katılmayan bin civarındaki mühendis de sabah 08.00'de mesaiye geldiler.Polis ekipleri de olağanüstü bir gayretle sabaha kadar işçileri bilgilendirdi.

Mesaiye başlamak isteyenlere ve eylemini devam ettirmek isteyenlere kolaylık sağladı. İşçilerden 400-500 civarında bir topluluk eylemlerini sürdüreceklerini ve fabrikanın önünde kalacaklarını söylediler. Fabrika içinde de 600 civarında işçinin eylemlerini sürdürdüğü belirtildi. Toplam bin civarında işçi eyleme devam edeceklerini ifade ettiler.Tofaş Otomobil Fabrikası'nın bir haftadır üretimin durmasıyla ilgili yaşadığı kaybı, haftada 5 gün çalışan işçilerini bundan sonraki süreçte 6 gün çalıştırıp telafi edeceği öğrenildi.

RENAULT'DA EYLEME DEVAM KARARI

Türkiye?nin otomotiv devi Oyak Renault'da çalışan işçilerin ücret artışı isteğiyle başlattıkları ve üretimin durmasına neden olan eylem devam ediyor.

Fabrika yetkilileri ile işçilerin seçtiği sözcüler ile her iki tarafın avukatları arasında gerçekleştirilen toplantı olumsuz sonuçlandı. İşçiler sorun çözülene kadar eyleme devam kararı aldılar.

Renault işçileri adına açıklama yapan sözcülerden Ekrem Salım, görüşmenin olumsuz sonuçlandığını belirterek çalışanların belirlediği ücretin baz alınıp prim adı altında kendilerine ödenmesini istediklerini söyledi. Salım ?Biz protokol istedik, onlar taahhütnameye çevirdi. Beş gündür süren bu eylemde sürekli aynı şeyi yapıyorlar. Protokol olarak sunduğumuz evrakı taahhütnameye çevirip aynı şekilde geri dönüş yapıyorlar. Yani bunlar bu işin çözülmesinden değil, çözümsüzlükten yana. Biz onlara sürekli çözüm üreterek yaklaştık. Ama onlar bizim çözümlerimize, çözümsüzlükle yaklaştılar. Bundan sonraki süreçte kendileri oturup bir karar verecekler. Ya MESS ile yola devam diyecekler ya da MESS'ten ayrılıp tekrar bizim varlığımızı kabul edecekler" dedi.



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,840 µs