En Sıcak Konular

Babacan ve Bakoyanni'den ılımlı sözler...

23 Eylül 2007 23:07 tsi
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, New York'taki Türkevi'nde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile görüştü.

Ali Babacan tarafından Türkevi'nin 3. katında karşılanan Dora Bakoyanni, Ali Babacan'a ''Sizi yeniden görmek ne güzel, yeni görevinizden dolayı sizi kutlarım'' dedi. Babacan da Yunanistan Dışişleri Bakanı'na''Hoşgeldiniz'' diye karşılık verdi.

Millliyet'in verdiği bilgiye göre, Babacan ve Bakoyanni, basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Türk ve Yunan basın mensuplarının karşısına çıktılar.

Dışişleri Bakanı Babacan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni ile ilk kez biraraya gelmediklerini, birbirlerini Bakoyanni'nin Atina Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden beri tanıdıklarını, uzun zamandır aralarında iyi ilişkiler bulunduğunu söyledi.

Babacan, ''Biz, iki ülkede de 2. kez göreve gelmiş hükümetlerin dışişleri bakanlarıyız. Önümüzde yeni bir ufuk var, iki ülke ilişkilerini geliştirmek için halklarımızın bize verdiği güçlü bir görev var. İki ülkeilişkileri son dönemde olumlu bir yönde gelişti ve biz de dışişleri bakanları olarak siyasi, ekonomik ve diğer alanlarda bu ilişkileri daha da güçlendirmek için çalışmaya karar verdik'' dedi.

Babacan, Bakoyanni ile görüşmesinde, Türkiye'nin AB üyeliğini de ele aldıklarını, Yunanistan'ın Türkiye'ye başından beri bu konuda destek verdiğini belirterek, bu konuda da iki ülkenin birlikte çalışacaklarınısöyledi.
     
BAKOYANNI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni ise yaptığı konuşmada, önceden beri tanıştığı Babacan ile yeniden biraraya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu, görüşmede kendisini yeni görevinden dolayı kutlama fırsatıbulduğunu dile getirdi. Bakoyanni, ayrıca bu vesileyle yakın akrabasını terör yüzünden kaybeden Babacan'a ''bu çok üzücü kaybından dolayı'' başsağlığı dileklerini sunduğunu da kaydetti.

Bakoyanni, ''Türkiye'de ve Yunanistan'da yeni seçilmiş 2 hükümetiz ve mümkün olduğunca yakın bir biçimde çalışmak istiyoruz. Biz komşuyuz, hem enerji alanında hem de ekonomik işbirliğimizde bugüne dek somut başarılar kaydettik. Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir ivme kazanmak için çalışacağız'' diye konuştu.

Bakoyanni, Babacan'ı Yunanistan'a davet ettiğini belirtirken, Babacan da Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'i Türkiye'ye davet ettiklerini söyledi. Yunanistan Başbakanı Karamanlis'in Türkiye programını Babacan ile birlikte hazırlayacaklarını ifade eden Bakoyanni, görüşmeden ayrılırken Babacan'a ''Ali, çok teşekkürler'' dedi.

İki bakan, basının sorularını ise yanıtlamadı.



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs