En Sıcak Konular

HDP 'saldırılarda' yine hükümeti suçladı

22 Mayıs 2015 14:01 tsi
HDP, Mersin ve Adana'daki saldırılar konusunda hükümeti suçlamakta ısrar ediyor. HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ, saldırının arkasında hükümetin olduğunu iddia etti

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mersin ve Adana'daki HDP teşkilatlarına saldırı düzenleyen kişinin geçmişte DHKP-C'den tutuklanan bir terörist olduğunu açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ileri sürdü.

Yüksekdağ, "Yalanınız batsın diyorum. Sizi Allah ıslah etsin diyorum. Başka bir şey demiyorum. Böyle büyük, kirli yalanlara sarılırsanız eğer işiniz bitmiş. Yalandan başka halka verecek hiçbir şeyiniz kalmamış" dedi.

Kentin Kongre Caddesi PTT Kavşağında düzenlenen mitingde Yüksekdağ, yaklaşık 1500 kişiye hitap etti. HDP'nin seçim bürolarının bombalanmasından iktidarı sorumlu tutan Yüksekdağ, seçim güvenliğinden birinci derecede sorumlu olanların HDP'ye yapılan saldırıları kınamadığını söyledi. Figen Yüksekdağ hedef gösterildiklerini, bunun sonucu Adana ve Mersin'de bir katliam projesiyle karşı karşıya kaldıklarını anlatırken, "Sadece bir tesadüf eseri, 'verilmiş sadakamız derler' ya işte böyle katliamdan kurtuldu arkadaşlarımız" dedi.

Saldırının gerçek sorumlularının açıklanması gerekirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün çıkıp 'Saldırının faili yakalandı. Önceden bir sol örgüte mensupmuş. O yapmış' dediğini kaydeden Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yalanınız batsın diyorum. Sizi Allah ıslah etsin diyorum. Başka bir şey demiyorum. Böyle büyük, kirli yalanlara sarılırsanız eğer, işiniz bitmiş. Yalandan başka halka verecek hiç bir şeyiniz kalmamış. Yalan olduğunu biliyoruz bunun. Nerden biliyoruz peki? Bingöl'de 7-8 ay önce bir provokasyon saldırısı oldu polislere karşı. Aynı gün çıkıp saldırıyı PKK'nın yaptığını söylediler. Öldürülen polislerden sorumlu tuttular. Aradan bir ay geçti soruşturma sonuçları, bilirkişi raporları açıklandı. 'Saldırıyı gerçekleştirenler bu kişiler değil' dediler. Koskoca başbakan, hükümet çıkıp 'Afferdesiniz, yanıltılmışız, yanılmışız' demedi. O yalanları Bingöl'de açığa çıktı. Mersin, Adana saldırılarının da büyük bir yalan olduğunu ortaya çıkaracağız. Ama biz bir ay geçmesine izin vermeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun halka gerçeği söylemediklerini ileri süren Figen Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanı halkına karşı yalan söyleme suçu işliyor. Başbakan başka bir komplonun önünü açmak için yalan söylüyor. Bu büyük yalanı ortaya çıkaracağız. Mersin ve Adana'da saldırılarının da arkasında AKP hükümeti vardır. Ergenekon çeteleriyle işbirliği içindedir AKP hükümeti. Bu olayların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

"BAŞLARINA PATLAYACAK"

Ak Parti hükümetinin halkın önünde engel olduğunu ileri süren Figen Yüksekdağ, 7 Haziran'da o engelleri ortadan kaldıracaklarını anlattı. Figen Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı ve başbakanın meydanlarda yaptığı konuşmalar gelecekte okullarda ibret dersi olarak okutulacak. Utanç vesikası olarak gösterilecek. Ama unutmasınlar bu dünya, 'etme bulma dünyası.' Bu halka ettiğinizi, yarın bulacaksınız. Hala her yerde barajı aşmayalım diye ellerinden geleni yapıyorlar. Cumhurbaşkanı ve hükümetin HDP'yi barajın altında bırakma gayreti, onların bu kirli ve karanlık amaçları 7 Haziran'da başlarında patlayacak. Keskin sirke küpüne zarar Cumhurbaşkanı, keskin sirke küpüne zarar Başbakan."



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,752 µs