En Sıcak Konular

'Mega değil cüce bir proje'

22 Mayıs 2015 12:09 tsi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, CHP'nin Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi'ne ilişkin, "20 yılda sadece 2 milyon 200 bin istihdam kapasitesi oluşturacak bir proje mega değil, cüce bir projedir" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"nde, özellikle kamuoyuna aktarıldığı, yansıtıldığı, kamuoyunun beklentiye sokulduğu çerçevede hiçbir şey göremediklerini söyledi.
 
Canikli, "Ne dediği belli değil. Bir tane şehir kurulacakmış, mega şehir. Bu şehir ne işe yarayacak, nerede kurulacak, neyi sağlayacak? Yeni hangi yatırımın artırılmasını, hangi yöntemle sağlayacak? Belli değil" diye konuştu.
 
Söz konusu projeyle yılda yaklaşık 100 bin ilave istihdam yaratılmasının amaçlandığını dile getiren Canikli, Hükümetlerinin geçen yıl 1 milyon 400 bin yeni istihdam imkanı ortaya çıkardığını vurguladı. Canikli, "Mega proje dediği projenin ortaya çıkaracağı istihdam rakamı bizim bir yılda ortaya çıkarttığımız istihdam potansiyelimizin 14'te birine bedel. Bu kadar içler acısı" diye konuştu.
 
Canikli, 20 yılda sadece 2 milyon 200 bin istihdam kapasitesi oluşturacak bir projenin mega değil cüce bir proje olduğunu ifade ederek, "Cücelerin cücesi bir projedir. Buna mega proje demek içler acısı bir yaklaşımdır" ifadesini kullandı.
 
HDP binalarına saldırı
 
Bakan Canikli, seçim dönemlerinde provokatif amaçlı organizasyonlar yapıldığını belirterek, "Türkiye'de bu konuda çok benzer örneklerle karşı karşıya kaldık. Bir olayın sonucundan en çok kim fayda sağlıyorsa muhtemelen o olayın sorumlusu odur. Bu genel olarak doğru bir kuraldır. Bu olay meydana geldiğinde de herkesin aklına bu ihtimal geldi zaten. HDP'nin kendisini mağdur gösterme amacıyla barajın altındaki kamuoyu desteğini baraj üzerine çıkartmak için başvurabileceği yönünde kanaatler vardı. Nitekim haklı çıktık. Tamamen kamuoyunu aldatmaya yönelik, yani 'bize saldırılıyor, bize sahip çıkın' mesajı vermek için tam bir aldatmaca, oyun, proje" dedi.
 
HDP'nin bu yönteme sık sık başvurduğunu ifade eden Canikli, şunları söyledi:
 
"Çıkarsın, vatandaşa meramını anlatırsın, projeni ortaya koyarsın, vatandaş seni beğenirse gereken desteği verir ve barajı aşarsın ama bunun dışında vatandaşın tehdit edilmesinden tutun da vatandaşın inancına hakaret etmek de dahil olmak üzere, en son yine kendi binalarına kendi saldırması provokasyonu da dahil olmak üzere her türlü yöntemi HDP kullanıyor."

aa


Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs