En Sıcak Konular

Baykal'a karşı 3. muhalif hareket

23 Eylül 2007 19:21 tsi
CHP Gençlik Kolları eski Başkanı ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Ayhan Yalçınkaya, Şili Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve 12’ler hareketi olarak bilinen diğer partililerin ardından CHP’de 3. muhalif hareketi başlattı.

      CHP’de 22 Temmuz seçimlerin ardından yönetim karşıtı hareketler artmaya başladı. Geçen hafta toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında partiden yeniden ihraç edilmesi için Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve sözcülüğünü İsmet İnönü’nün torunu Ayşe Gülsün Bilgehan’ın yaptığı 12’ler hareketinin ardından, 3. muhalif hareket ilk toplantısını Ankara’da gerçekleştirdi.
      Milliyet'ten alınan bilgiye göre, CHP Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya’nın çağrısıyla Ankara’da toplanan CHP’liler, projesiz muhalefetin yetersiz kalacağından yola çıkarak, hem Sarıgül hem de 12’ler hareketine sıcak bakmıyor.
      Edinilen bilgilere göre, toplantıda konuşan Yalçınkaya, CHP’nin programı, diğer muhalif hareketler ve CHP yönetimini eleştirdi.
      CHP’nin serbest piyasa ekonomisi yerine karma ekonomik modelden yana tavır alması gerektiğine işaret eden Yalçınkaya, serbest piyasa ekonomisinin parti programından çıkarılması gerektiğini vurguladı. Parti programının son olarak 1995 yılında yapılan kurultayda güncelleştirildiğini söyleyen Ayhan Yalçınkaya, tüzük ve lider değişikliğinden önce parti programı ve propaganda yöntemlerinin masaya yatırılması gerektiğini kaydetti.
     
     “TOPLUMU DÖNÜŞTÜRMEDEN İKTİDAR OLUNMAZ"
      AKP’nin seçim başarısını “toplumu dönüştürmesine" bağlayan Yalçınkaya, yeni dönemde toplumu dönüştüren siyasi hareketlerin başarılı olabileceğini savundu. CHP’nin eylemlerini “toplumsal fayda" anlayışından hareketle yapması gerektiğinin altını çizen Yalçınkaya, “CHP maalesef toplumsal dönüşüme seyirci kaldı. Sadece CHP değil, CHP’nin dışındaki sol partiler de bu değişimin farkına varmadılar. CHP halktan uzaklaştı, halkın elini tutmaktan uzaklaştı. Halkın gündeminden kopuk bir parti haline geldi. Bizler halkın elini tutmayı unuttuk, bunları bir an evvel gidermeliyiz. CHP halkın gerçek gündeminden kopuk bir parti olmamalı" diye konuştu.
     
     -SARIGÜL’E TEPKİ-
      Ayhan Yalçınkaya, CHP lideri Baykal’ın çok deneyimli ve birikimli bir lider olmasına rağmen halk tarafından kabul görmediğine dikkat çekerken, Sargül’e de tepki gösterdi. Sarıgül’ün, ABD ziyaretinin ardından genel başkanlık için adaylığını açıkladığını hatırlatan Yalçınkaya şöyle devam etti:
      “Baykal gitsin ya da yöneticiler gitsin anlayışı ile yapılan muhalefet hareketler başarılı olamaz. Bazı arkadaşların tek derdi tüzük. Tüzükten önce program tartışılmalı. Şimdi bir tarafta Mustafa Sarıgül ve diğer tarafta da 12’ler hareketi. İki tarafında da projesi yok ortada. Bunlar sadece parti yönetimine muhalifler. Bu iş Mustafa Sarıgül’le de olmaz. Çıkış örgütsel akıldadır. Bizim amacımız örgütü harekete geçirmek ve CHP’yi yine sol bir parti yapmak" diye konuştu.
      Muhaliflerin toplantılarına ilerleyen haftalarda daha geniş kapsamlı yapacakları ve hareketlerine ilişkin çalışmaları bir bildiriyle kamuoyuna duyuracakları ifade edildi.

 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,582 µs