En Sıcak Konular

MGK'da Paralel Yapı masası

22 Mayıs 2015 08:20 tsi
MGK'da Paralel Yapı masası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Paralel Yapı ile mücadele için "Kırmızı Kitap'a girdiler. Bundan sonra çok farklı olacaktır" sözlerinin perde arkasına ulaşıldı.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nde Paralel Yapı ile mücadele masası oluşturuldu. Paralel Yapı ile mücadelenin koordinasyonu ve sekretaryası bu masada olacak. Her MGK toplantısı öncesi yapılan çalışmalar ve üzerinde durulması gereken noktalarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi sunacak.

BAKANLIKLARDAN BİLGİ

Kırmızı Kitap'a giren "Ulusal Güvenliğe Tehdit" başlığındaki her yapı için MGK Genel Sekreterliği'nde özel bir mekanizma devreye giriyor. O tehditle ilgili tüm çalışmaları ve mücadelenin yöntemlerini takip eden bu mekanizma, MGK'nın bu alandaki hafızasını da oluşturuyor. Hem takip hem de geriye dönük inceleme bu mekanizma sayesinde sağlanıyor. 'Masa' diye nitelendirilen bu mekanizmalardan biri, son MGK toplantısından sonra Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne giren Paralel terör örgütü için de oluşturuldu. MGK Genel Sekreterliği'nde oluşturulan masa, Paralel Yapı ile mücadelenin tüm aşamalarını izleyecek. Özellikle bakanlıkların ve kamu kurumlarının bu mücadele kapsamında gündemlerini takip edecek. Her 2 MGK arasında alınan kararların ve o kararların nasıl uygulandığının incelenmesinden ve uygulamadaki aksaklıkların tespitinden sorumlu olacak. Kamudaki Paralel yapılanmanın durumu ve alınan önlemlerin nasıl etki ettiği de bu masa sayesinde fotoğraflanacak. Paralel ile mücadele masası Paralel Yapı'nın yurtdışı faaliyetlerini de mercek altına alacak. İstihbarat birimleri ile koordineli olarak, başta yurtdışında yapılan eğitim faaliyetleri olmak üzere Türkiye aleyhindeki yaptıkları lobi faaliyetleri takip edilecek. Türkiye'de atılan her adıma karşı, Paralel Yapı tarafından Washington, Brüksel ve Strasbourg gibi önemli merkezlerde aleyhte lobicilik yaptığı tespit edilmişti.

PARA TRAFİĞİ DE İZLENECEK

"Kırmızı Kitap" sonrası süreçte, örgütün Türkiye'nin dış politikasına vurduğu darbelere de önlem alınacak. Tüm yurtdışı faaliyetleri ve yürüttükleri lobi faaliyetleri mercek altına alınacak. Büyükelçiliklerden, örgütün yurtdışında yaptığı faaliyetlere ilişkin çalışma istenecek. Ulusal güvenliği tehdit ettiği her faaliyete karşı önlem alınacak. Bu çerçevede Paralel Yapı'nın para kaynakları ve dünya üzerindeki para transferleri de takip edilerek bunlara karşı MGK'ya bilgilendirme yapılacak.

Sabah



Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs