En Sıcak Konular

6 polise soruşturma açıldı

22 Mayıs 2015 08:03 tsi
6 polise soruşturma açıldı ABD'nin Baltimore kentinde Başsavcısı Mosby, Freddie Gray'in ölümüyle ilgili gözaltına bulunan 6 polisin jüri tarafından suçlandığını bildirdi.

ABD'nin Baltimore kentinde Başsavcısı Marilyn Mosby, Freddie Gray'in ölümüyle ilgili gözaltına bulunan 6 polisin jüri tarafından suçlandığını bildirdi.
 
Baltimore Başsavcısı Mosby, 6 polis hakkındaki ilk suçlamasıyla polislerin gözaltına alınmasını sağladıktan 3 hafta sonra düzenlediği basın toplantısında, jürinin de tüm polis memurları hakkında soruşma kararı verdiğini açıkladı.
 
Gray'ın 12 Nisan'da elleri kelepçeli ve zincirlenmiş şekilde polis minibüsüne götürülerek gözaltına alındığını bildiren Mosby, Gray'in boynundan yaralandığını ve defalarca yaptığı tıbbi yardım isteğinin reddedildiği için hayatını kaybettiğini kaydetti.
 
Soruşturma devam ederken, ek bilgilere ulaşıldığını bildiren Başsavcı Mosby, çoğu zaman olduğu gibi davanın devam ettiği anda suçlamaların delile göre gözden geçirildiğini anlattı.
 
Polisler ayrı ayrı, ''İstem dışı adam öldürme, ikinci derecede kasten saldırı, yasa dışı tutuklama, görevi kötüye kullanma ve mahkum güvenliğini sağlayamama'' gibi birçok farklı suçtan yargılanacak.
 
Gözaltına alınan polislerin avukatları, Başsavcı Mosby'ye davanın geri çekilmesi çağrısında bulunurken, davayla ilgili mahkemeye 2 Temmuz'da devam edilecek.
 
Çakı bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak polis aracına kilitlenen Freddie Gray, araçtan indikten sonra hastaneye kaldırılmıştı. 25 yaşındaki Gray, boynundan ve omuriliğinden ciddi biçimde yaralanma sonucunda, 19 Nisan'da hastanede hayatını kaybetmişti. Gray'in ölümü nedeniyle Baltimore'de düzenlenen yoğun protesto gösterileri, şiddet eylemlerine dönüşürken, olaylara neden olduğu belirtilen 6 polis gözaltına alınmıştı.
 
Savcı Mosby'nin mayıs ayı başında polisler aleyhine verdiği gözaltı ve dava açılması kararının ardından, Baltimore'daki gösteriler sona ermişti.

aa


Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,240 µs