En Sıcak Konular

Savaş gemileri için önemli hamle

21 Mayıs 2015 10:24 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bütün savaş gemilerimizin görev bilgisayarlarını değiştirdik. " dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bütün savaş gemilerimizin görev bilgisayarlarını değiştirdik. Yerli yazılımlar yüklüyoruz. Paralel yapının TÜBİTAK’ta bu yazılımı yapan askeri kilit personeli sahte isimlerle dinlemesinin altında da bu yatıyor" dedi.

AK Parti’nin Kocaeli’ye hizmet vaat ettiğini belirten Işık, İzmit ve merkezde 2023’e kadar hayata geçirmek istedikleri iki metro projesi olduğunu anlattı. Işık, Kocaeli’ne yönelik önümüzdeki 4 ve 8 yılda gerçekleştirilecek 300’ün üzerinde proje olduğunun altını çizdi.

"TERSİNE BEYİN GÖÇÜNDE DÖNEN BİLİM İNSANI SAYISI 597"

Türkiye’den yurt dışına yapılan beyin göçünün tersine çevrilmesine dönük teşviklerin ardından kaç bilim adamının Türkiye’ye döndüğünü açıklayan Işık, şunları söyledi:

"Tersine beyin göçünde son dönemde çok ciddi bir mesafe aldık. 30 bin liraya kadar verdiğimiz destekten yararlanarak Türkiye’ye şuana kadar dönen bilim insanı sayısı 597’ydi. Bugünlerde 600’ü geçmiş olabilir. Bu önemli bir rakam. Burada ikili bir yaklaşım sergiliyoruz. Sadece ’ne olur Türkiye’ye gelin’ yaklaşımı değil. Türkiye’ye gelmek isteyene kapılarımız sonuna kadar açık. Onların adaptasyonu için, Türkiye’ye uyum sağlamaları için gerekli ortama kavuşmaları için çok ciddi destekler veriyoruz. Ama bir de Amerika, Almanya, Japonya gibi teknolojinin çok hızla geliştiği yerlerde çalışan bilim adamlarımıza da diyoruz ki ’Dönmek isterseniz kapımız açık ama dönmek istemezseniz beyin gücünüzü Türkiye için kullanın. Hem siz kazanın hem Türkiye kazansın. Diyelim ki San Francisco’daki Bilişim Vadisi’ndeki veya Stanford Üniversitesi’nde çalışan bir bilim insanımız, Türkiye ile ortak proje yapsın. ’Horizon 2020’ dediğimiz, Ufuk 2020’ye Türkiye 450 milyon katkı sağladı. Bu fonun büyüklüğü 80 milyar euro. Türkiye’nin 80 milyar euroluk pastadan en az 1 milyar euro pay alması lazım. Bu da çok güçlü bir proje ile mümkün. Bu projeyi de Türkiye’nin sadece kendi içindeki insan kaynağıyla değil, dünyadaki Türk insanlarıyla birlikte ortak proje yaparak, beyin gücünü birlikte değerlendirerek bu pastadan arzu ettiğimiz payı alabiliriz. Bunun için tek taraflı bakmıyoruz. Tersine beyin göçü bizim tek önceliğimiz değil. Beyin gücünü Türkiye için kullanmak da en az tersine beyin göçü kadar önemli bizim için."

"BÜTÜN SAVAŞ GEMİLERİMİZİN GÖREV BİLGİSAYARLARINI DEĞİŞTİRDİK"

"Bir geminin yazılımı size ait değilse o gemi sizin değildir" diyen Bakan Işık, "Eğer o yazılım başkasına aitse o yazılımı yazan ülkeyle karşı karşıya gelirseniz kendi geminizle kendi uçağınızı, kendi uçağınızla kendi geminizi vurabilirsiniz. Roket ateşleyemezsiniz, hiçbir şey yapamazsınız. Bütün savaş gemilerimizin görev bilgisayarlarını değiştirdik. Yerli yazılımlar yüklüyoruz. O güvenlik kodlarının başka birinin eline geçmemesi için çok büyük gayret gösteriyoruz. Paralel yapının TÜBİTAK’ta bu yazılımı yapan askeri kilit personeli sahte isimlerle, sahte örgütlerle dinlemesinin altında da bu yatıyor" açıklamasında bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu açıklamaları İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sunduğu "Neler Oluyor? programında yaptı.

Haber7

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,839 µs