En Sıcak Konular

HDP'nin Malatya mitingi

20 Mayıs 2015 17:33 tsi
Eş Genel Başkan Demirtaş: "Ne dışarıdan ne içeriden AKP'yi desteklemek gibi bir niyetimiz yok. Benim ağzımdan böyle bir cümle çıkmadı"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ne dışarıdan ne içeriden AK Parti'yi desteklemek gibi bir niyetleri olduğunu belirterek, "Benim ağzımdan böyle bir cümle çıkmadı" dedi.

Demirtaş, partisince Yeni Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde, barış ve demokrasi mesajlarını Türkiye'nin 81 iline ulaştırmak için yola çıktıklarını belirtti.

Malatya'daki gençlerin yarıdan fazlasının işsiz olduğunu dile getiren Demirtaş, ''modern köle'' diye nitelediği iş bulabilenlerin de ya asgari ücretle ya da taşeronda çalıştığını savundu. Demirtaş, bunun bir kader olmadığını anlatmaya devam ettiklerini söyledi.

İnsanların ürettiklerinin yüzde 80'inin ülkenin neredeyse yüzde 1'i tarafından tek başına yenilip içildiğini ifade eden Demirtaş, "Bu bir kader değildir" dedi.  

Malatyalı kayısı çiftçilerinin 2002 yılında ürettikleri kayısının bir kilosuyla iki litre mazot, bu yıl ise bir kiloyla bir litre mazot alabildiğini kaydeden Demirtaş, mazot ve tarımsal ilaç fiyatlarının iki kat artmasına rağmen, kayısı fiyatlarının yarı yarıya düştüğünü anlattı.

İktidar olmaları halinde önce çiftçiyi koruyacaklarını vaat eden Demirtaş, çiftçinin sigortasının devlet tarafından ödeneceğini ifade etti.

Demirtaş, iktidarlarında taşeron işçilerin tamamını kadrolu yapacaklarını, asgari ücretin ve emekli maaşının da en az bin 800 lira olması gerektiğini dile getirdi.

- "HDP'nin görevi AKP'yi desteklemek değil"

Devletin insanlara hizmet etmek için var olduğunu vurgulayan  Demirtaş, şöyle konuştu:

"Devlet, sizin köleniz olmalı. Devleti sizin köleniz yapacağız. Vakti zamanında bir başçavuş bile bütün bölgede tek başına 'devletim' deyip herkese terör estirir, diz çöktürmeye çalışırdı. Şimdi adliyelerde onu yapmaya çalışıyorlar. Gazeteleri, medyası aracılığıyla bütün Türkiye'ye onu yapmaya çalışıyorlar. Elinizi vicdanınıza koyun, AKP'ye, CHP'ye hangi partiye oy veriyorsanız verin. Adliyeye düştüğünüzde, mahkemeye düştüğünüzde içiniz rahat mıdır? 'Ben orada tarafsız yargılanırım, adalet görürüm' diye içiniz rahat mıdır? Bir ağababanız, dayınız olmazsa karakola, mahkeme düştüğünüzde vay halinize. Bunun adı demokrasi değil, bunun adı hukuk sistemi değil."

Düşmanlığın değil, kardeşliğin büyütülmesi gerektiğini, HDP olarak barışı kullanmaya devam edeceklerini anlatan Demirtaş, kendilerine oy verilmesi halinde Malatya'ya daha çok hizmet geleceğini belirtti.

-"Kötü niyetli haber"

Bugün bir gazetede partilerinin parlamentoda AK Parti'yi dışarıdan destekleyeceği yönünde bir haberin bulunduğunu aktaran Demirtaş, "Hayır, net olarak söylüyorum; bir yanlış anlaşılma, kötü niyetli bir haber. HDP'nin görevi AKP'yi desteklemek değil. AKP'nin burnunu sürtmek, halkın değerini, milletin kıymetini bilecek hale getirmektir. HDP'nin görevi budur. Ne dışarıdan ne içeriden AKP'yi desteklemek gibi bir niyetimiz yok. Benim ağzımdan böyle bir cümle çıkmadı" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hakkına, hukukuna kendilerini sahip çıktığını savunan Demirtaş, "Cumhurbaşkanının altında ezilmesin diyoruz. Onun da hakkına, hukukuna biz sahip çıkıyoruz. Çünkü bizim kültürümüzde, inancımızda var ezilene sahip çıkmak. Senin için rahat olsun Ahmet Hoca. Vallahi seni kurtaracağız, inan seni kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin kurucularına seslenen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Sayın Abdullah Gül. İnanıyorum kendisi de bize oy verecek. Zulmün o da farkında. AKP'nin bütün kurucu kadroları, AKP'ye emeği geçmiş, 13 yıl AKP için çalışan bütün kadrolar şu anda onun zulmünü görüyor. Çünkü onda vefa yok. Onda kadir kıymet yok. Kendi yoldaşına değer vermek yok. Varsa yoksa kendisi. Arkadaşlarının sırtına basa basa, arkadaşlarını eze eze saraya çıktı. İşte bu nedenle biz bu zulmü durdurup AKP'lileri de kurtaracağız bu zulümden. Yeni bir Anayasa hepimizin temel ihtiyacıdır ve hepimizin anayasası olmalıdır. Kenan Evren'in yaptığı darbe anayasası gibi değil. O anayasaya bakan herkes işte bu benim devletim diyebilmelidir."

- Canlı yayında tartışma önerisi

HDP'nin halkın alın teriyle kurulmuş partinin ismi olduğunu belirten Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun devlet imkanlarıyla miting yaptığını ileri sürdü. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bindiği uçak Başbakanlık uçağı, bindiği araba Başbakanlık arabası. Sen parti genel başkanısın. Sen parti olarak seçime giriyorsun, Başbakan olarak seçime girmiyorsun ki. Niye partinin parasını harcamıyorsun. Bütün imkanlar devletin olanakları. Elinin altında yerel ve ulusal 600 televizyon kanalı var. Bu yetmiyor adama. İsim vererek medya patronlarını tehdit ediyor. Niye? 3-4 dakika HDP'yi gösteriyorlar diye. İlla HDP'nin sesi televizyonlarda, gazetelerde duyulmayacak. Hepsi ille de beyefendinin kölesi olacak, beyefendiye çalışacak. Bu nasıl bir ileri demokrasi. 3 televizyon kanalı akşam 3 dakika bizi gösterse çıldırıyor bunlar. Arayıp televizyon kanalının sahibini tehdit ediyorlar. İşte bunun adı Türkiye'de ileri demokrasi. Niye korkuyorsun? Sesimiz halka ulaşacak diye niye korkuyorsun?

Ben kendisine Cumhurbaşkanı adayıyken de çağrı yaptım. Gel dedim beraber televizyona çıkalım. Hala söylüyorum. Bak ister sen, ister Ahmet Hoca, ister ikiniz birlikte. Yanınızda da 100 tane danışmanınızı alın gelin canlı yayına çıkalım. Halk da bizi izlesin, dinlesin. Bir defa 2 saat canlı yayında tartışalım. Ondan sonra sana söz veriyorum, miting yapmayacağız, televizyonlara çıkmayacağız. Hiç kimse bizi yazmasın, göstermesin. Ondan sonra evimizde oturacağız, halk kararını versin."

- HDP Adana ve Mersin binalarındaki patlamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'nin Adana ve Mersin teşkilatlarındaki patlamalara ilişkin 3 gündür üzüntüsünü, geçmiş olsun dileklerini iletmediğini ifade eden Demirtaş, "Kendisi çok tarafsız ya, en tarafsız Cumhurbaşkanı ya, HDP'nin havaya uçurulması umurunda değil. Eminim seviniyordur. Ona kalsa inşallah HDP komple havaya uçar da kurtulur bu beladan diyordur" değerlendirmesinde bulundu.

Bir Müslüman'ın Kabe'sinin, kıblesinin tek olacağını söyleyen Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini dinsiz ilan etmeye çalıştığını savundu. Kendisinin de kaç gündür Diyanet İşleri Başkanı'na sorduğunu dile getiren Demirtaş, "Bir Müslüman'a sen kafirsin diyen dinden çıkıyor mu çıkmıyor mu? Onu öğrenmek istiyorum" dedi. 

AA



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,175 µs