En Sıcak Konular

'Erdoğan'ın ziyaretine yönelik açıklama saygısızlıktır'

20 Mayıs 2015 17:32 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana ziyaretiyle ilgili bazı polemiklere tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ya da bir başkasının haddini aşarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın kentimizi ne zaman ya da nasıl ziyaret etmesi gerektiğine dönük bir açıklama yapması saygısızca ve kınanacak bir tutumdur" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, basında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana ziyaretiyle ilgili bazı polemiklerin yer aldığını belirtti.

Bakan Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

"En son Adana Büyükşehir Belediye Başkanı da haddini aşan açıklamalarda bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın Adana ziyareti, Adana halkı tarafından sabırsızlıkla beklenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, binlerce yıllık devlet hayatımız içerisinde, halkımızın doğrudan oylarıyla seçtiği ilk devlet başkanıdır. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında illerimize yaptığı teşekkür ziyareti vatandaşlarımız tarafından büyük bir coşku ve heyecanla karşılanmaktadır. Aynı şekilde Adana'da da vatandaşlarımız, zat-ı devletlerinin Adana'yı ziyaret ederek kentimizi şereflendirmesini büyük bir coşku ve heyecanla beklemektedir.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ya da bir başkasının haddini aşarak Sayın Cumhurbaşkanımızın kentimizi ne zaman ya da nasıl ziyaret etmesi gerektiğine dönük bir açıklama yapması saygısızca ve kınanacak bir tutumdur."

Çelik, bu vesileyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana ziyaretinin tüm vatandaşlarla birlikte büyük bir coşku ve heyecanla beklendiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı'nın Adana'da vatandaşlarla buluşmasının kent tarihi için bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

AA



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs