En Sıcak Konular

Erdoğan-İvaniç ortak basın toplantısı

20 Mayıs 2015 16:13 tsi
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İvaniç: - "İki ülke arasında hiçbir anlaşmazlık yok"

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, Türkiye ile Bosna Hersek arasında hiçbir anlaşmazlık bulunmadığını belirterek, Suriye ve Irak'a savaşmaya giden yabancılar konusunda da iki ülkenin güvenlik kurumları arasında iyi bir işbirliği yürütüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek'te Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Konsey Başkanı Mladen İvaniç, konseyin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Hırvat üyesi Dragan Çoviç'in katıldığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İvaniç ortak basın toplantısı düzenledi.

İvaniç, burada yaptığı açıklamada, "Bosna Hersek'i iyi tanıyan ve Bosna Hersek'e önemli yardımları bulunan" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Saraybosna'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Türk kurumlarının ile Bosna Hersek'te önemli projeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Erdoğan ile görüşmesinde özellikle iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri ve yatırım imkanlarını ele aldıklarını aktaran İvaniç, ilişkilerin "son derece iyi ve dostane" olduğunu belirtti.

İvaniç, iki ülke arasında hiçbir anlaşmazlık bulunmadığını, Türkiye ve Bosna Hersek'in özellikle terörle ortak mücadele konusunda mutabık olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bakanların ve ülkeye yatırım yapmaya hazır iş adamlarının da Saraybosna’ya gelmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren İvaniç, bugünkü baş başa ve heyetlerarası görüşmelerden en büyük faydayı Bosna Hersek vatandaşlarının göreceğini söyledi. İvaniç, görüşmelerin ardından ülkeye önemli yatırımların geleceğine emin olduğunu vurguladı.

- Yabancı savaşçılar

İvaniç, başta Bosna Hersek olmak üzere Balkan ülkelerinden Irak ve Suriye gibi çatışma bölgelerine giden "yabancı savaşçılar" konusunda yöneltilen soruyu da cevaplarken görüşmeler kapsamında bu konunun da ele alındığını bildirdi.

İvaniç, "Türkiye bu konudaki önemli bir ortağımız. İki ülkenin güvenlik kurumları arasında iyi bir işbirliği mevcut. Bundan memnunuz" ifadesini kullandı.

Ortak basın toplantısı öncesinde Türkiye ile Bosna Hersek dışişleri bakanlıkları arasında işbirliği anlaşması, iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında bilişim teknolojileri alanında mutabakat zaptı, veterinerlik alanında işbirliği anlaşması, iki ülke hükümetleri arasında yolcu ve eşyaların karayoluyla uluslararası taşınmasına ilişkin anlaşma ve bilim ve teknoloji alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

AA



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs