En Sıcak Konular

Sisi'nin bakanı: Biz efendi onlar köle!

20 Mayıs 2015 15:39 tsi
Mısır'da "Temizlikçinin oğlu hakim olamaz" diyen Adalet Bakanının istifası sonrası, bu makama “Biz efendileriz onlar köle” diyen bir hakim atandı


Mısır Hakimler Birliği Başkanı Ahmed Zend, Adalet Bakanlığı görevine bugün resmen başladı. Zend’in İttihadiyye Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Sisi huzurunda yemin etti.

Muhammed Mursi’nin Cumhurbaşkanlığı döneminde ülkenin adalet sisteminin değiştirildiğini ve İhvanlaştırıldığını iddia ederek, medya aracılığı ile ülkede gündem oluşturan ve Müslüman Kardeşler yönetimini çok sert bir şekilde eleştiren Zend, Mursi’nin devrilme sürecine etki eden en önemli aktörlerden birisi olarak biliniyor.

Bir Filistinli tarafından daha önce yumruklanan Zend, askerin ülkede yönetime el koymasının ardından susmuştu. 2013 anayasası referandumu döneminde Feraine televizyonunda telefonda bağlandığı Tevkif Ukaşe’nin programından “Biz efendileriz onlar köle” şeklinde bir cümle kuran Zend ciddi şekilde eleştirilmişti.

Müslüman Kardeşler karşıtlığı ile bilinen Zend’in, Mısır yargısı içinde operasyon yapacağı ve Mursi zamanında anayasa referandumunun kontrolünde görev alan yargıçları da fişleyeceği veya görevden alabileceği konuşuluyor.

Mısır'da eski adalet bakanı bir TV kanalında 'Temizlikçinin oğlu hakim olamaz" dediği için gelen tepkiler üzerine istifa etmişti. Yerine gelen bakanın da “Biz efendileriz onlar köle” şeklindeki açıklaması o dönem yoğun tepki toplamıştı.



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs