En Sıcak Konular

'TOKİ'de yeni bir hamle başlatıyoruz'

20 Mayıs 2015 14:30 tsi
'TOKİ'de yeni bir hamle başlatıyoruz' Başbakan Ahmet Davutoğlu il başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu...

Başbakan Davutoğlu: "TOKİ'de yeni bir hamle başlatıyoruz, şimdi 200 bin yeni konut projesini hayata geçiriyoruz. Başta emeklilerimiz olmak üzere, özellikle dar gelirlilere hitap etmek üzere, 75 metrekarelik geçmişte ürettiğimiz konutları, şimdi 240 ay vadeyle ve sadece 250 lira taksitle hizmete sunacağız inşallah. Devlet memurlarının özel sektörde çalışan eş durumlarıyla ilgili yer değiştirme yönetmeliğinde kesintisiz 3 yıl prim ödeme şartı vardı, bu 3 yıl prim ödeme şartını 2 yıla düşürüyoruz. Tarımsal kooperatiflerin bütün borçları ertelenecek ve yeniden yapılandırılacak. Damlama sulama yapanların elektrik fiyatlarını da yine 2015 yıl sonundan itibaren mevcut tarımsal sulama fiyatlarının altına çekiyoruz. 2015 yılı yaş çay alım fiyatını belirledik; geçen yıl 1.5 lira olan bu fiyatı, bu yıl yüzde 13 artışla 1.70 liraya çıkartıyoruz."
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genişletilmiş il ve belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada,siyasi parti binalarına yapılan saldırılara ilişkin, "Hangi partiye nerede bir saldırı olursa, biz bunu bütün partilere ve temelde de Türk demokrasisine yapılmış saldırı olarak görürüz. Muhalefet partisi liderlerinin ya da teşkilatlarının güvenliği, onuru bizim için korunması gereken asli hususlardır ve bu konuda hükümet olarak her türlü tedbiri aldık ve almaya devam edeceğiz" dedi.

Adana ve Mersin'de HDP binalarına yapılan saldırıdan hareketle yapılan yorumların, gerçekten bu saldırıların arkasındaki güçlerin neyi planlamak istediğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Davutoğlu, "O olaylar olduğu anda şiddetle telin ettik ve İçişleri Bakanlığımız ve emniyet birimlerimiz yoğun bir şekilde faillerinin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yine İçişleri Bakanımızdan bu anlamda kapsamlı bir brifing aldım ve faillerin bulunması için her türlü çalışmanın yapılması talimatını bir kez daha verdim" dedi.

Davutoğlu, kendileri bu tepkiyi gösterirken HDP Eş Başkanı'nın açık bir şekilde "bunun sorumlusunun hükümet hatta hükümetin ötesinde Cumhurbaşkanı'nın olduğuna" dair hiç mesnedi olmayan ve seçimlere bir anlamda öfke ve kutuplaşma virüsü bulaştırmaya çalışan bir yaklaşım sergilediğini bildirdi.

Kimsenin AK Parti'yi 13, 14 yıllık geçmişinde, hiçbir şiddet eylemi içinde görmediğine değinerek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki seçim sürecinde de hiçbir AK Parti'li seçim sürecini bir anlamda şüpheye düşürecek bir eylem içinde olmayacaktır.

Bu tablo açık bir şekilde gösteriyor ki karşımızda iktidarlarında koalisyon kurma iddiasını hiçbir zaman gerçekleştiremeyecek olanlar muhalefette bir koalisyon kurmuş görünüyorlar ve tek hedefleri AK Parti'nin güç kaybetmesi ve AK Parti'nin güç kaybetmesi üzerinden de Türkiye'nin 13 yıllık birikiminin tehlikeye atılması. Biz bu tuzaklara geçmişte gelmedik şimdi de gelmeyeceğiz"

"TÜSİAD istatistiksel hesap versin"

TÜSİAD'a çağrıda bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"TÜSİAD'a buradan çağrıda bulunuyorum, her fırsatta hükümeti eleştirmek için açıklama yapıyor, çıksınlar istatistiksel hesap versinler; asgari ücret 1500 lira olursa kaç işyeri kapanır, asgari ücret 5 bin lira olursa açık işyeri kalır mı? Bunun hesabını bir versinler. Perde gerisinden muhalefet partilerine destek vermek değil, çıksınlar açıkça destek versinler. TÜSİAD çıksın ben 'Kılıçdaroğlu'nun görüşünü destekliyorum' desin; Türkiye'de asgari ücret 1500 lira, hatta 2 bin lira, 2.500 lira olsun desin. Karşımıza perde gerisinden çıkmasınlar, açıkça çıksınlar. Konuşacaklarsa açıkça konuşsunlar."



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs